Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσάραξε ιστιοπλοϊκό στον Αη Βάρβαρη (Περιβόλι). Όλοι σώοι

Λιμενικό
08 Αυγούστου 2016 / 12:23

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για περιστατικό προσάραξης Ι/Φ σκάφους “TRY OUT”σημαίας Ολλανδίας με οχτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΚΡΑ ΒΑΡΒΑΡΟΥ” ν. Κέρκυρας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το “TRY OUT” να έχει αποκολληθεί με ιδία μέσα και τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε ασφαλώς στη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο ανωτέρω Ι/Φ σκάφος, ούτε θαλάσσια ρύπανση.
Από την Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

Το Σαββάτο επιδημία προσαράξεων


Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό προσάραξης Τ/Χ σκάφους “R.S.MARIA”σημαίας Ιταλίας με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Πηγάδι Αγίου Στεφάνου Σινιών ν. Κέρκυρας.

Άμεσα για την περιοχή, απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντοπίστηκε το Τ/Χ με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στο σημείο μετέβη το Ρ/Κ “ΔΙΑΣ” Ν.Π. 4447 και ιδιώτης δύτης. Το “R.S. MARIA” ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ “ΔΙΑΣ” και κατέπλευσε ασφαλώς στη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο ανωτέρω Τ/Χ σκάφος, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “R.S.MARIA”μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα και αποκατάσταση της βλάβης.


Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκίμμης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για περιστατικό προσάραξης Θ/Γ σκάφους “ZAFFIRO”σημαίας Ιταλίας με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΛΥΚΩΝ” Λευκίμμης.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισε το “ZAFFIRO” να έχει αποκολληθεί με ιδία μέσα και τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε ασφαλώς στη μαρίνα Γουβιών ν. Κέρκυρας.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο ανωτέρω Θ/Γ σκάφος, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Θ/Γ μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.