Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαδήλωσαν για την αισχροκέρδεια στις τιμές της μάσκας, στην Λουμπλιάνα

κορονοϊός
09 Μαΐου 2020 / 18:34

Ο καθημερινός αριθμός των θανάτων της Γαλλίας μεγάλωσε την Παρασκευή, τρεις μόλις ημέρες πριν αρχίσει η αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων. Οι 243 θάνατοι της Παρασκευής αυξήθηκαν σημαντικά από της Πέμπτης (178), συνολικά 26.230.

• Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιβάλει περίοδο καραντίνας 14 ημερών σε όσους φθάνουν στη χώρα, σύμφωνα με τον εθνικό οργανισμό για τις αεροπορικές εταιρείες. Όλοι οι επιβάτες λιμένων και αεροδρομίων θα πρέπει να δώσουν μια διεύθυνση για την απομόνωσή τους. Θα γίνει εξαίρεση σε όσους φτάνουν από τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.
 
• Ο Γερμανός υπουργός οικονομίας Peter Altmaier δήλωσε ότι η πανδημία έδειξε ότι η Ευρώπη είναι πολύ εξαρτημένη από άλλες χώρες σε ορισμένες ιατρικές προμήθειες και ότι τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει να συνεργαστούν για τη διαφοροποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού.
 
• Το καθημερινό σύνολο νέων κρουσμάτων της Ρωσίας έχει ξεπεράσει τα 10.000 για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, αν και το Σάββατο (10.817) είναι λιγότερα από το ρεκόρ της Πέμπτης 11.231. Η χώρα έχει τώρα 198.676 περιστατικά - το πέμπτο υψηλότερο φορτίο στον κόσμο - ενώ 104 νέοι θάνατοι αυξάνουν τους νεκρούς σε 1.827.
 
• Χιλιάδες ποδηλάτες διαδήλωσαν στη Λιουμπλιάνα εναντίον της σλοβενικής κυβέρνησης μετά από ισχυρισμούς για διαφθορά στην αγορά μάσκας προσώπου και αναπνευστήρα. Η κυβέρνηση αρνείται τους τις καταγγελλίες.
 
• Η Ισπανία παρουσίασε ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης τεσσάρων φάσεων, ξεκινώντας με το άνοιγμα περιορισμένης χωρητικότητας μικρών επιχειρήσεων και εστιατορίων τη Δευτέρα. Ωστόσο, το σχέδιο προορίζεται να εφαρμοστεί σε περιφερειακό επίπεδο, οι περιορισμοί δεν θα χαλαρώσουν ακόμη στη Μαδρίτη και την Καταλονία. Ο ημερήσιος αριθμός θανάτων της Ισπανίας μειώθηκε σε 179 το Σάββατο, από 229 την Παρασκευή, έναντι 26.478 συνολικά.
 
• Οι Πολωνοί βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησαν την απόλυση υπουργού της κυβέρνησης που διοργανώνει τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, αφού ο κυβερνών συνασπισμός δήλωσε ότι η ψηφοφορία δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
 
• Για πρώτη ημέρα από τις 10 Μαρτίου, η Σλοβακία δεν κατέγραψε νέα κρούσματα κοροναϊού. Η χώρα των 5,5 εκατομμυρίων είχε 1.455 περιπτώσεις και μόλις 26 θανάτους και αρχίζει να αποκλιμακώνει τα περιοριστικά μέτρα από την Τετάρτη.