Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πλάνο για την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία

κορονοϊός
06 Μαΐου 2020 / 16:00

Στην τακτική και τα στάδια αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων αναφέρονται οι εξελίξεις καθώς και στις προσπάθειες ανακάλυψης το συντομότερο του εμβολίου που θα αποτρέψει οριστικά τα όποια επόμενα κύματα της πανδημίας.

- Οι Ιταλοί επιστήμονες στο Εθνικό Ινστιτούτο για τις Λοιμώδεις Νόσους Lazzaro Spallanzani λένε ότι έχουν αναπτύξει εμβόλιο που θα μπορούσε να εξουδετερώσει το COVID-19 στα ανθρώπινα κύτταρα.

- Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sanchez, αναμένεται να εξασφαλίσει αρκετές κοινοβουλευτικές ψήφους για να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για δύο ακόμη εβδομάδες καθώς η χώρα εξέρχεται από μέτρα καραντίνας.

- Η Ισπανία σημείωσε αύξηση των καθημερινών θανάτων, 244 - ενώ σημειώνονταν κάτω από 200 θάνατοι τις τρεις προηγούμενες ημέρες.

- Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας και 16 Πολιτείες συμφώνησαν ότι όλα τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν εκ νέου και ορισμένα αθλήματα μπορούν να ξεκινήσουν ξανά υπό προϋποθέσεις, ενώ τα σχολεία θα ανοίξουν σταδιακά για όλους τους μαθητές, σύμφωνα με το Reuters.

- Η Γαλλία ανέφερε περισσότερους από 300 θανάτους για τη δεύτερη ημέρα, αλλά ο αριθμός των ατόμων στο νοσοκομείο με επιβεβαιωμένα κρούσματα μειώθηκε.

- Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει μια έκθεση για τον COVID-19 είχε εμφανιστεί τον Δεκέμβριο στη Γαλλία, νωρίτερα από ό, τι πιστεύαμε, δεν ήταν «έκπληξη» και κάλεσε τις χώρες να διερευνήσουν άλλες πρώτες ύποπτες περιπτώσεις.

- Η Γαλλία κατηγόρησε την Apple ότι υπονομεύει την προσπάθειά της να καταπολεμήσει τον κορονοϊό αρνούμενη να βοηθήσει να κάνει τα iPhone της πιο συμβατά με μια εφαρμογή εντοπισμού επαφών "StopCovid".

- Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να μειώσει το πρόγραμμα επιδότησης μισθού κορονοϊού τον Ιούλιο.

- Μια ολοκληρωμένη μελέτη στην Τσεχία για τον προσδιορισμό του αριθμού των μη εντοπισμένων λοιμώξεων στη χώρα αποκάλυψε χαμηλό αριθμό περιπτώσεων.

- Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εκπονήσει σχέδιο τριών σταδίων για να ελαττώσει τα περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με τους Times, ενόψει της αναθεώρησης των μέτρων στις 7 Μαΐου.