Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ηχηρές καταγγελίες του Συνδέσμου ξενοδοχοϋπαλλήλων κατά του κύρους των εκλογών στο Εργατικό Κέντρο

Σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων
05 Αυγούστου 2016 / 20:26

Με αφορμή την κατάθεση προτάσεων στο Δικαστήριο, ο Σύνδεσμος επιμένει στις καταγγελίες του και καλεί τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να παραιτηθεί ώστε να επαναληφθούν οι εκλογές, που έγιναν στις 2 Απριλίου!

Η καταγγελία

ΚΕΡΚΥΡΑ. α) Καμμία ή κανένας εκ των 27 ψηφισάντων στο Σωματείο Αποκλειστικών Νοσοκόμων ‘’ Οι Άγιοι Ανάργυροι’’ δεν είναι εν ενεργεία αποκλειστική ή αποκλειστικός νοσοκόμος.
β) Ένας μόνο εκ των 11 ψηφισάντων του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Θαλάσσης Λιμένος Κέρκυρας είναι εν ενεργεία φορτοεκφορτωτής.
γ) 9 ψηφίσαντες (κυρίως αλλοδαποί) στο Σωματείο του CORFU HOLIDAY PALACE δεν εμφανίζονται στους πίνακες εργαζομένων του ξενοδοχείου. 
Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι δεν είναι τα μόνα σωματεία που ψηφίζουν δήθεν μέλη χωρίς να έχουν έννομο δικαίωμα.
Επίσης Εκ του νόμου δεν προβλέπεται η συμμετοχή των συνταξιουχικών σωματείων στις εκλογές των δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργανώσεων των εργαζομένων. Μόνο στην Κέρκυρα απ όλη την Ελλάδα παραβιάζεται ο νόμος και γι αυτό ομόφωνα η ΓΣΕΕ στο πρόσφατο συνέδριο της απέκλεισε και αντικατέστησε συνταξιούχο αντιπρόσωπο της Κέρκυρας.
Παρά το νόμο και την ομόφωνη απόφαση του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας με αυθαίρετη απόφαση της ‘’πλειοψηφίας’’ συμμετείχαν ξανά στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου οι 8 αντιπρόσωποι των συνταξιούχων αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα.
Επιπλέον:
α) Σε 3 σωματεία διενεργήθηκαν παράνομα εκλογές για εφορευτική επιτροπή χωρίς την παρουσία δικαστικού και επομένως παράνομα διεξήχθησαν οι εκλογές τους για τα όργανα.
β) Σε 5 σωματεία διενεργήθηκαν εκλογές για εφορευτική επιτροπή χωρίς να αναφέρονται τα απαραίτητα νομιμοποιητικά στοιχεία στο πρακτικό που αφορούν στην απαρτία,  τον κατάλογο ψηφισάντων κ.α και επομένως παράνομα διεξήχθησαν οι εκλογές τους για τα όργανα. 
γ) Σε 5 σωματεία παρουσιάζεται παράνομη συμμετοχή μελών στην εφορευτική επιτροπή.
δ) Σε δύο περιπτώσεις υπάρχει παράνομη αναπλήρωση αντιπροσώπου.
ε) Σε μία περίπτωση υπάρχει εκλογή επιτηδευματία ως αντιπροσώπου.
στ) Σε 5 περιπτώσεις σωματείων ψήφισαν οι αντιπρόσωποι τους για εκλογή αντιπροσώπων στην ΓΣΕΕ χωρίς να προκύπτει το δικαίωμα αυτό απ το πρακτικό των εκλογών.
Απ την πλευρά της νόθας πλειοψηφίας του ΕΚΚ κατατέθηκαν προτάσεις στις οποίες είναι έκδηλη η αγωνία τους να πετύχουν την απόρριψη της προσφυγής μας για τυπικούς λόγους.
 Στα θέματα ουσίας απαντούν σε ορισμένα από αυτά με πλαστογραφία!!!
Εκεί που λείπουν καταστάσεις ψηφισάντων απ τις εκλογές των εφορευτικών επιτροπών συνέρραψαν στο πρακτικό εκλογής της εφορευτικής την κατάσταση ψηφισάντων για τα όργανα του σωματείου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Σωματείο Μαγείρων Μπουφετζήδων όπου στο πρακτικό εκλογής εφορευτικής επιτροπής (24/10/2014) συρράπτουν ως κατάσταση ψηφισάντων για εφορευτική επιτροπή,  την κατάσταση ψηφισάντων των αρχαιρεσιών (31 Οκτώβρη - 1η Νοέμβρη) η οποία υπογράφεται απ τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής!