Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μέσα προστασίας στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης, από τον Δήμο Νότιας Κέρκυρας

Λευκίμμη
01 Μαΐου 2020 / 15:48

ΛΕΥΚΙΜΜΗ(ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ). Το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης επισκέφθηκε σήμερα ο Γιώργος Σαγιάς, ως υπεύθυνος της επιτροπής COVID-19 του Δήμου Νότιας Κέρκυρας.

Μίλησε με το προσωπικό για τα προβλήματα του κέντρου υγείας και παρέδωσε καθαριστικά, αντισηπτικά καθαρισμού χεριών καθώς και 600 μάσκες προστασίας. Θα ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο δωρεά από μέρος του Δήμου Νοτίου κερκυρας στολών προστασίας.
Ο Γιώργος Σαγιάς σημειώνει: «Στην επιτροπή συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες.Ο κ. Αλέξανδρος Καββαδίας  πνευμονολογος, ο κ Νικόλαος Πολίτης, χειρουργός, ο πιστοποιημένος για θέματα covid-19 κ Γεώργιος Μηλιός, γενικός ιατρός καθώς και ο συνταξιούχος νομίατρος Ανδρέας Σαγιάς, ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας. Η επιτροπή επιλέγει σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας, και έχει ήδη από καιρο κάνει τις απαραίτητες ενέργειες συντονισμού και συνεννόησης με τις διάφορες υπηρεσίες και φορείς.

Και δεν ξεχνάμε τις οδηγίες:
Ο Δεκάλογος Υγείας για τη Πανδημία του Κορωνοϊού
Πλένουμε τα χέρια μας τακτικά και σχολαστικά με σαπούνι και νερό ή με αλκοολούχο διάλυμα πάνω από 60%.
Καλύπτουμε τον βήχα ή το φτέρνισμα με χαρτομάντιλο ή με το εσωτερικό του αγκώνα.
Δεν ακουμπάμε με τα χέρια το στόμα, μύτη, μάτια.
Κρατάμε αποστάσεις 2 μέτρων σε όλες μας τις συναναστροφές.
Απολυμαίνουμε τις επιφάνειες στο σπίτι.
Εάν εμφανίσουμε συμπτώματα (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμος, δύσπνοια), παραμένουμε στο σπίτι σε απομόνωση και επικοινωνούμε με το γιατρό μας.
Δεν ερχόμαστε σε επαφή με άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος (βήχα, καταρροή, πυρετό, πονόλαιμο).
Η χρήση μάσκας προτείνεται σε υγειονομικούς, σε άτομα που έχουν συμπτώματα και σε ευπαθείς ομάδες.
Η άσκοπη χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης στις συναναστροφές δεν μας προστατεύει εφ’ όσον δεν τηρούνται τα άλλα μέτρα υγιεινής (πλύσιμο χεριών, αποστάσεις).

Για τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα:
- Συμμόρφωση στη χρόνια φαρμακευτική αγωγή και επικοινωνία με το ιατρό τους.
- Αποφυγή επισκέψεων σε χώρους υπηρεσιών υγείας χωρίς σοβαρό λόγο
- Άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμος, δύσπνοια)».