Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να δούμε αν θα κάνουμε Ολυμπιακούς του χρόνου! Ξεκλειδώνεται η Ευρώπη Προστατεύεται από τις ξένες επενδύσεις η γαλλική οικονομία

κορονοϊός
29 Απριλίου 2020 / 16:00

Σε δυο ταμπλό, υγείας και οικονομίας παίζεται με ιδιαίτερη ένταση η παρτίδα αυτό το διάστημα με διακύβευμα την αποκατάσταση της οικονομικής κανονικότητας και ... μερικές επιπλέον ρυθμίσεις.

- Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sanchez, δήλωσε ότι ελπίζει μέχρι το "τέλος Ιουνίου" η χώρα να μπορέσει να εισέλθει σε ένα νέο "κανονικό στάδιο" όταν θα έχει ελεγχθεί το COVID-19. Επίσης, ανακοίνωσε έναν οδηγό τεσσάρων βημάτων για το πώς θα το επιτύχει η κυβέρνηση.
 
- Τα ξενοδοχεία στην Πολωνία θα ανοίξουν ξανά στις 4 Μαΐου για τις καλοκαιρινές διακοπές, αλλά το κλείσιμοτων σχολείων έχει επεκταθεί στις 23 Μαΐου.
 
- Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που έχουν προγραμματιστεί για το 2021, θα διεξαχθούν μόνο εφόσον «ο κόσμος θα έχει κερδίσει τη μάχη του ενάντια στην πανδημία κορανοϊού», λέει ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε.
 
- Η Ρωσία ανέφερε 5.841 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα την Τετάρτη, φθάνοντας το σύνολο σε 99.399. Οι θάνατοι επίσης αυξήθηκαν σε 972, αύξηση 108 κατά τις τελευταίες 24 ώρες.
 
- Σε μια έρευνα που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ifo, το 29,2% των γερμανικών επιχειρήσεων πιστεύουν ότι μπορούν να επιβιώσουν για τρεις μήνες το πολύ, εάν παραμείνουν οι περιορισμοί κίνησης.
 
- Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε ότι θα καταστήσει αυστηρότερους τους περιορισμούς στις επενδύσεις εκτός Ευρώπης για να περιορίσει τον ξένο έλεγχο σε ορισμένους τομείς της γαλλικής οικονομίας.
 
- Η Σερβία θα επανεκκινήσει τις υπηρεσίες λεωφορείων και τρένων καθώς συνεχίζεται η χαλάρωση ορισμένων μέτρων κλειδώματος. Οι εμπορικές πτήσεις θα συνεχιστούν επίσης.
 
- Τέσσερα πανεπιστήμια ιατρικής στην Ουγγαρία έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να ξεκινήσουν τη δοκιμή περίπου 18.000 πολιτών, ξεκινώντας από την 1η Μαΐου, για να πάρουν μια καλύτερη εικόνα των ποσοστών μόλυνσης.
 
- Ο κίνδυνος μιας δεύτερης αιχμής στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι "πολύ πραγματικός", σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Matt Hancock, ο οποίος έχει ζητήσει από τους ανθρώπους να παραμείνουν στο σπίτι τους προς το παρόν.
 
- Η αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ξαναρχίζει την παραγωγή της στο εργοστάσιό της στο Wolfsburg της Γερμανίας αυτήν την εβδομάδα. Η εταιρεία λέει ότι αναμένει να παράγει 1.400 αυτοκίνητα την πρώτη εβδομάδα, και στη συνέχεια θα φτάσει έως και 6.000.