Σάββατο 05.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ερώτηση για τα προβλήματα των δομών Υγείας στον Νομό Κέρκυρας

Φωτεινή Βάκη
05 Αυγούστου 2016 / 10:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Νομό της Κέρκυρας

κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία της Βουλευτή Κέρκυρας Φωτεινής Βάκη, προς τον κ. Υπουργό Υγείας.  
Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν οι Αθανάσιος Παπαδόπουλος και Κώστας Παυλίδης, επισημαίνονται οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό στη Μονάδα Υγείας (ΜΥ) του ΠΕΔΥ Κέρκυρας καθώς και στα Κέντρα Υγείας (ΚΥ) Αγ. Αθανασίου, Αγ. Μάρκου, Λευκίμμης και Παξών, ενώ παράλληλα γίνεται αναφορά στο πρόβλημα των κενών θέσεων αγροτικών ιατρών το οποίο αντιμετωπίζουν συχνά τα Περιφερειακά Ιατρεία Διαποντίων Νήσων. Επιπροσθέτως, σημειώνονται τα προβλήματα στη διαδικασία προμήθειας υλικών και φαρμάκων των Κέντρων Υγείας και στην τροφοδοσία τους με πετρέλαιο θέρμανσης κατά τους χειμερινούς μήνες.
Συγκεκριμένα ο Υπουργός Υγείας ερωτάται για τον σχεδιασμό του Υπουργείου σχετικά με την κάλυψη απαραίτητων θέσεων προσωπικού στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Νομού Κέρκυρας καθώς επίσης και για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην προμήθεια υλικών και φαρμάκων και στην τροφοδοσία των Κέντρων Υγείας με πετρέλαιο θέρμανσης.