Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σταθερή βελτίωση για την Κερκυραία στο Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων

ΠΑ.Γ.Ν.Ι.
21 Απριλίου 2020 / 14:37

Σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση από την Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, το μοναδικό περιστατικό από την Κέρκυρα που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΠΑ.Γ.Ν.Ι. εμφανίζει σταθερή βελτίωση στην υγεία του

ΙΩΑΝΝΙΝΑ (ΗΠΕΙΡΟΣ).  Σταθερή βελτίωση εμφανίζει η κατάσταση της υγείας της 68χρονης γυναίκας από την Κέρκυρα, η οποία είναι πλέον το μοναδικό περιστατικό με κορωνοϊό από το νησί των Φαιάκων, που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, σύμφωνα με τη σημερινή (21/4) ενημέρωση από την Διοίκηση του ΠΑ.Γ.Ν.Ι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα του Πάσχα (20/4), πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στην Κέρκυρα το πρώτο (χρονικά) επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί, έπειτα από νοσηλεία τριών εβδομάδων στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:

1.Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.

Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, ο ασθενής είναι διασωληνωμένος και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερά βελτιωμένη.

2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.

3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύεται ένα διαπιστωμένο θετικό περιστατικό.

Πρόκειται για την σύζυγο του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει σταθερή βελτίωση.


4. Το θετικό περιστατικό από την Κέρκυρα, που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Λοιμωδών, έλαβε εξιτήριο τη Δευτέρα 20 Απριλίου αφού ήταν πολύ καλά στην υγεία του. Η μετάβασή του στην οικία του στην Κέρκυρα, όπου και παραμένει σε περιορισμό και παρακολούθηση, έγινε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

5. Από το διάστημα 18/4 έως 20/4 εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων 55 νέα δείγματα. Τα εννέα αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, και τα υπόλοιπα σαράντα έξι όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.