Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέους αντιπεριφερειάρχες όρισε η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

Π.Ι.Ν.
20 Απριλίου 2020 / 15:40

Θέση θεματικού αντιπεριφερειάρχη στην Περιφερειακή Αρχή Κράτσα απέκτησαν οι Κατερίνα Μοθωναίου και Νίκος Μηλιώτης, ενώ εντεταλμένος σύμβουλος ορίστηκε ο Δημήτρης Σπανός

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Δύο νέους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες κι έναν εντεταλμένο σύμβουλο όρισε σημερα, Δευτέρα του Πάσχα, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου από την Π.Ι.Ν.:

«Ενισχύεται με νέα πρόσωπα και με αναβάθμιση αρμοδιοτήτων η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Νόμου 4674/2020 (ΦΕΚ A 53 - 11.03.2020), η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ανακοίνωσε τα νέα πρόσωπα και τις αντίστοιχες αρμοδιότητες τους, που θα εμπλουτίσουν την Περιφερειακή Αρχή.
  • Μοθωναίου Αικατερίνη, Περιφερειακή Σύμβουλος της παράταξης “Ιόνιο Δυνατά – Κάθε νησί ψηλά” ορίζεται ως Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και θεμάτων Πολιτισμού. Σήμερα κατέχει τη θέση της Εντεταλμένης Συμβούλου στους ίδιους τομείς.
 
  • Μηλιώτης Νικόλαος, Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης “Ιόνιος Συμμαχία”, πρώην Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ορίζεται ως Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.
 
  • Σπανός Δημήτριος, Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης “Επτανησιακή Πρωτοβουλία” ορίζεται ως Εντεταλμένος Σύμβουλος με αρμοδιότητα την Διασυνδεσιμότητα και Επικοινωνία των Ιονίων Νήσων, αρμοδιότητα την οποία έως σήμερα κατείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Ανδρέας Κτενάς.
 
“Η Περιφερειακή Αρχή εμπλουτίζεται αριθμητικά και ποιοτικά με πρόσωπα έμπειρα αλλά και νεώτερα στη διαχείριση θεμάτων της Αυτοδιοίκησης και προερχόμενα από ένα ευρύ φάσμα των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η ομαδικότητα και πολυσυλλεκτικότητα αποτελούν αξία και πρακτική της Περιφερειακής Αρχής προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης των νησιών μας”
 , δήλωσε η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Από τη δική της πλευρά, στην ευχαριστήρια ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε, η νέα αντιπεριφερειάρχης, Κατερίνα Μοθωναίου, αναφέρει:

«Από καρδιάς θέλω να ευχαριστήσω την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου για την τιμή που μου έκανε να με εμπιστευθεί και να με ορίσει θεματική Αντιπεριφερειαρχη σε δυο πολύ ευαίσθητους και σημαντικούς τομείς, των Οικονομικών και των θεμάτων του Πολιτισμού.

Υπόσχομαι, όπως έχω πράξει στην μέχρι σήμερα πορεία μου στην αυτοδιοίκηση, να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες της Περιφέρειαρχη Ιονίων Νήσων και όλων εσάς που τόσα χρόνια τώρα με στηρίζετε στον αγώνα μου.

Θα εργαστώ με γνώμονα το καλό του συνόλου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και θα ανταποκριθώ στις ανάγκες και στις ιδιαιτερότητες κάθε επιμέρους Περιφερειακής Ενότητας.

Τόσο η διαχείριση των Οικονομικών, όσο και ο ευαίσθητος τομέας του πολιτισμού χρίζει ιδιαίτερης προσοχής από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το έχει αποδείξει έμπρακτα σε όλους τους τομείς. Η συνεργασία με τους χωρικούς και λοιπούς θεαματικούς Αντιπεριφερειαρχες, τους Εντεταλμένους Συμβούλους καθώς και με όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους θεωρείται επιβεβλημένη, δεδομένη και αυτονόητη».