Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αρνητικά όλα τα δείγματα από Κέρκυρα. Βελτιωμένοι οι ασθενείς

πανεπιστημιακό
14 Απριλίου 2020 / 13:51

Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σαράντα έξι νέα δείγματα. Τα έντεκα αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα υπόλοιπα τριάντα πέντε όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα ήταν αρνητικά.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Η εικόνα ως προς την πορεία υγείας των νοσούντων από κορωνοϊο ως και τα νέα   ύποπτα κρούσματα  στην Ήπειρο μέχρι σήμερα   (M. Τρίτη 14 Απριλίου) το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, έχει ως εξής:
 Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύονται  τρία  διαπιστωμένα θετικά περιστατικά. 
· Το πρώτο είναι θετικό περιστατικό από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, με την κατάσταση της υγείας του ασθενή να είναι βελτιωμένη.  
· Το δεύτερο είναι η σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει σταθερή βελτίωση . 
· Το τρίτο περιστατικό που αφορά νεαρό άντρα από τα Ιωάννινα, είναι σταθερό και ασυμπτωματικό. 
Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ένα θετικό περιστατικό.
· Πρόκειται για το περιστατικό από τα Ιωάννινα, με την κατάσταση της υγείας του ασθενή που  είναι διασωληνωμένος να  είναι βελτιωμένη. 
Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι  σταθερή. 
Το θετικό περιστατικό του νεαρού άντρα, που νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες στη Μονάδα αρνητικής πίεσης, διαπιστώθηκε ότι είχε τεθεί σε καραντίνα στην οικία του και παρακολουθούνταν από την αρμόδια Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας , δεδομένου ότι σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό. Από την ιχνηλάτηση  διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν άλλες επαφές λόγω της πολυήμερης καραντίνας. 
Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σαράντα έξι νέα δείγματα. Τα έντεκα αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τα υπόλοιπα τριάντα πέντε όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου. Όλα  ήταν αρνητικά .