Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στους δρόμους το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων της Κέρκυρας

Απαγόρευση κυκλοφορίας
23 Μαρτίου 2020 / 08:00
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Συνεχείς ελέγχους διαξάγουν από τις 6 το πρωί σε κάθε σημείο του νησιού.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Οι περίπου 300 άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, χωρισμένοι σε βάρδιες που καλύπτουν όλο το εικοσιτετράωρο, είναι επιφορτισμένοι με τους ελέγχους πολιτών, πεζών ή εποχούμενων, για την απαραίτητη βεβαίωση που πρέπει να διαθέτουν και που δηλώνει το λόγο για τον οποίο μετακινούνται. Επίσης ελέγχονται τα αυτοκίνητα, στα οποία δεν πρέπει να επιβαίνουν πάνω από δύο άτομα. 

Σήμερα, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, οι έλεγχοι έχουν στόχο την ενημέρωση. Ακόμα και σε περίπτωση που κάποιος δεν διαθέτει τη σχετική βεβαίωση ή το SMS, δεν θα βεβαιώνουν το πρόστιμο των 150€. Αυτό θα ισχύσει μόνο για την πρώτη μέρα, αλλά από αύριο, ξεκινούν τα πρόστιμα κανονικά.
Στην "μάχη" συμμόρφωσης των πολιτών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, συμμετέχει τόσο η κεντρική αστυνομική διεύθυνση, όπως και όλα τα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα του νησιού, από Βορρά έως Νότο.    
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.