Τρίτη 21.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόσκληση του ιατρικού συλλόγου για σώμα εθελοντών ιατρών και στην Κέρκυρα

ιατρικός σύλλογος
16 Μαρτίου 2020 / 14:18
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης θα περιμένει η διοίκηση του ιατρικού συλλόγου την ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών, μελών του που καλούνται να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους να στελεχώσουν δομή έκτακτων υπηρεσιών.

Το θέμα συζητήθηκε στην ανοικτή σύσκεψη της Κυριακής και αφορά σε σκέψη της δημάρχου Μ. Υδραίου για την οργάνωση εθελοντικής δομής, η λειτουργία της οποίας θα μπορούσε να αποσυμφορήσει τα ολιγοψήφια τηλεφωνικά κέντρα διαχείρισης των υποθέσεων.
Στο μεταξύ αναμένεται, το απόγευμα της Δευτέρας η εγκατάσταση υποδομής με κρεβάτια στον περιβάλλοντα χώρο του νοσοκομείου, που θα φιλοξενεί όσους χρειάζονται εξέταση χωρίς να μπαίνουν στο κυρίως κτήριο και σε εφαρμογή της πρόνοιας για την αποτροπή της εξάπλωσης κρουσμάτων. Σε περίπτωση διάγνωσης κρουσμάτων, των οποίων θα απαιτείται η εισαγωγή, ο προορισμός τους θα είναι ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον 4ο όροφο του νοσoκομείου. Οι περιπτώσεις ήπιων συμπτωμάτων θα πρέπει να επιστρέψουν και να παραμείνουν στο σπίτι τους για όσο προβλέπεται, εξοπλισμένες με ιατρικές οδηγίες για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και την αποτροπή μετάδοσης τους στους οικείους τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.