Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεν έχουν φθάσει ιταλικά σκάφη, εάν φθάσουν θα γίνει έλεγχος

Κορωνοϊός
15 Μαρτίου 2020 / 09:22
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κανένα σκάφος δεν έχει προσεγγίσει στη Μαρίνα τις τελευταίες μέρες, προερχόμενο από Ιταλία ή αλλού.

Μάλιστα το βράδυ του Σαββάτου, επικοινώνησε το Κεντρικό Λιμεναρχείο με τη Διεύθυνση της Μαρίνας, γνωρίζοντάς της, τις διαδικασίες που επιβάλλεται να τηρηθούν, εάν και εφόσον δεχθεί αίτημα ελλιμενισμού και αποβίβασης επιβατών.

Στην περίπτωση αυτή, θα υπάρξει αίτηση - δήλωση από τον κυβερνήτη του σκάφους προς τις Υγειονομικές Αρχές του νησιού, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να εξετάσουν την περίπτωση και αναλόγως να αποφασίσουν.

Αυτό ισχύει για κάθε προσέγγιση, εάν και εφόσον υπάρξει σε όποιοι λιμάνι του νησιού. Οι πληροφορίες προέρχονται από τη από τον κ. Κουτσοδόντη, εκ μέρους της διεύθυνσης της Μαρίνας των Γουβιών. 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.