Δευτέρα 21.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβλήθηκε -χωρίς να ανακοινωθεί- το δημοτικό συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
13 Μαρτίου 2020 / 19:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χωρίς να γνωστοποιηθεί δημοσίως, αναβλήθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας.

Παρά τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που προβλέπει να γίνονται οι συνεδριάσεις "δια περιφοράς" (τηλεφωνικά) ή με τηλεδιάσκεψη, ή σε κάθε άλλη περίπτωση "κεκλεισμένων των θυρών", το προεδρείο αμφιταλαντευόταν από την Πέμπτη, αλλά δεν προχώρησε σε καμία ανακοίνωση.

Κοινή επιστολή για αναβολή είχαν ήδη καταθέσει από την Πέμπτη, οι παρατάξεις Βάρελη, Ασπιώτη καθώς και οι πέντε ανεξαρτητοποιημένοι από την πλειοψηφία σύμβουλοι. Μάλιστα ενημέρωσαν ότι ακόμη κι αν γίνει η συνεδρίαση, οι ίδιοι θα απουσίαζαν, δημιουργώντας βέβαια πρόβλημα απαρτίας. Ομοίως οι τρείς σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, είχαν καταθέσει αίτημα αναβολής για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. 

Ωστόσο, μέχρι και λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση, τίποτα δεν ανακοινώθηκε δημοσίως. Εκτός από την στιγμή ολοκλήρωσης της οικονομικής επιτροπής το μεσημέρι, όπου ο Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής ότι  η συνεδρίαση αναβάλλεται. 

Παρόλα ταύτα, και επειδή υπήρχαν σοβαρά θέματα στην ημερήσια διάταξη π.χ, διαχείριση απορριμμάτων, βρέθηκαν πολίτες οι οποίοι οδήγησαν πολλά χιλιόμετρα για να παραστούν στη συνεδρίαση που (δεν) θα γινόταν.