Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με όλα τα πιστοποιητικά υγείας έδεσε στο Λιμάνι της Κέρκυρας το Opera (video)

Κρουαζιέρα
05 Μαρτίου 2020 / 10:42

Με σχεδόν δύο ώρες καθυστέρηση έφθασε στο Λιμάνι της Κέρκυρας το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera,

για το οποίο έγινε πολύς λόγος τις τελευταίες 24 ώρες.
Με το πλοίο ταξιδεύουν συνολικά 1.572 επιβάτες και ανάμεσα τους δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό κορονοϊού καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές αρχές αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία. 
Υπενθυμίζεται ότι μετά την πρωινη σύσκεψη στο Δημαρχείο, τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και οι Φορείς της Κέρκυρας, τόνισαν ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, από τη στιγμή που όλες οι αρμόδιες Αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με κρούσμα κορωνοϊού στο κρουαζιερόπλοιο και κατά τον κατάπλου θα εκδοθούν όλα τα απαραίτητα ιατρικά πιστοποιητικά. 



Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του ΟΛΚΕ, το οποίο τους μετέφερε κοντά στο σταθμό. Όπως διακρίνεται στη φωτογραφία, ο οδηγός του λεωφορείου προληπτικά φοράει μάσκα και γάντια.   



Όπως διαβεβαίωσε ο Επόπτης Υγείας της Περιφέρειας Γιάννης Λίγκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ Σπύρος Ζερβόπουλος, ελήφθησαν όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα πιστοποιητικά υγείας που προβλέπονται. Επανέλαβαν με αυτόν τον τρόπο ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.