Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κανένα πρόβλημα λέει η MSC Cruises για την κατάσταση στο κρουαζιερόπλοιο

MSC Opera
05 Μαρτίου 2020 / 08:20

Ανακοίνωση της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία, ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ οι ελληνικές Αρχές έδωσαν χωρίς περιορισμούς το «πράσινο φως» στο Opera ν΄ αποπλεύσει από τον Πειραιά με κατεύθυνση το λιμάνι της Κέρκυρας

ΓΕΝΕΥΗ (ΕΛΒΕΤΙΑ).  Στην έκδοση ανακοίνωσης προχώρησε η εταιρεία MSC Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο Opera, του οποίου η προγραμματισμένη προσέγγιση σήμερα, Πέμπτη 5 Μαρτίου, στο λιμάνι της Κέρκυρας, σήκωσε... μπόλικη σκόνη λόγω των δημοσιευμάτων βρετανικών ταμπλόιντς που έκαναν λόγο για κρούσμα κορωνοϊού και καθεστώς καραντινας για τους περισσότερους από 1.500 επιβάτες του πλοίου.

Η ιταλική εταιρεία κρουαζιέρας, η οποία εδρεύει στην Γενεύη της Ελβετίας, διαβεβαίωσε χθες με την εν λόγω ανακοίνωση πως αφενός έχουν ακολουθηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αφετέρου δεν έχει παρουασιαστεί κανένα απολύτως σύμπτωμα σε επιβάτες ή μέλη του πληρώματος του MSC Opera, ενώ οι ελληνικές Αρχές έδωσαν το «πράσινο φως» στο πλοίο ν' αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά και να κατευθυνθεί προς την Κέρκυρα δίχως περιορισμούς.




Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι υγειονομικές Αρχές στην Αυστρία μας ενημέρωσαν πως επιβάτης αυστριακής εθνικότητας, που συμμετείχε στην κρουαζιέρα με το MSC Opera στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 17 ως τις 28 Φεβρουαρίου, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 3 Μαρτίου.

Ο επιβάτης επέστρεψε απευθείας στην Αυστρία μέσω Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου, μετά την αποβίβαση του στη Γένοβα της Ιταλίας.

Το Msc Opera είχε δέσει νωρίτερα σήμερα στον Πειραιά, στην Ελλάδα και ενημερώσαμε τις ελληνικές Αρχές για το περιστατικό ζητώντας τους κατευθύνσεις. Την ίδια στιγμή, ζητήσαμε από τους επιβάτες, σαν προληπτικό μέτρο, να παραμείνουν στο πλοίο ενώ αναμέναμε οδηγίες από τις τοπικές αρχές.

Μοιραστήκαμε με τις υγειονομικές Αρχές το πλήρες ιατρικό ιστορικό του πλοίου, καθώς και το ιατρικό και ταξιδιωτικό ιστορικό του Αυστριακού επιβάτη.

Οι ελληνικές Αρχές Υγείας έδωσαν άδεια στο MSC Opera να αποπλεύσει κατά τις 13.00 από τον Πειραιά και να συνεχίσει το ταξίδι του, με επόμενο προγραμματισμένο σταθμό την Κέρκυρα.

Δεν απαιτήθηκε κανένα άλλο επιπλέον υγειονομικό μέτρο και το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του, όπως ήταν προγραμματισμένο. Δεν υπάρχουν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης».