Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι θέσεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στο περιφερειακό συμβούλιο

Περιφερειακό Συμβούλιο
29 Φεβρουαρίου 2020 / 19:46

«Στο χθεσινό Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο ως Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια, κάναμε μια επερώτηση προς την κυρία Περιφερειάρχη

με θέμα: μη καταβολή δεδουλευμένων στους 8μηνίτες της Περιφέρειας, παρά την αντίθετη απόφαση του ΠΣ  με ΑΔΑ: 9ΓΨΓ7ΛΕ-Υ19 όπου στηρίζει τα αιτήματα των οχτάμηνων,  εκτός ημερήσιας διάταξης γιατί ενημερωθήκαμε μόλις χτες για τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου.

Η επερώτηση δεν συζητήθηκε αλλά ενημερωθήκαμε ότι θα λάβουμε γραπτή απάντηση από την κ. Περιφερειάρχη γιατί δεν είχε το χρόνο να προετοιμαστεί για την απάντηση. Κατά την άποψή μας, η κ. Περιφερειάρχης είναι γνώστης του θέματος και δεν χρειάζεται χρόνο για να το μελετήσει. Επερώτηση για το ίδιο θέμα έφερε και η ΛαΣυ, η οποία επίσης πήρε την ίδια απάντηση.

Εμείς, θεωρούμε απαράδεκτη την παραβίαση της  απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την καταβολή των δεδουλευμένων στους οχταμηνίτες εργαζόμενους, η ίδια άποψη εκφράστηκε και από άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Τέθηκε σε ψηφοφορία πρόταση  να συζητηθεί το θέμα αυτό στο σημερινό Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο, όμως  η πλειοψηφία καταψήφισε την πρόταση.

- Καταψηφίσαμε την εισήγηση για τα υδατοδρόμια γιατί θεωρούμε ότι το κόστος είναι δυσανάλογα υψηλό με το έργο.

- Καταψηφίσαμε την έγκριση λειτουργίας ξενοδοχειακής μονάδας γιατί υπήρχαν παραλείψεις και δεν τηρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις για την έγκριση λειτουργίας.
Για την Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια,
Βέρα Κορωνάκη»