Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τίμησαν τη μνήμη του Κερκυραίου ήρωα των Ιμίων, Έκτορα Γιαλοψού (photos-video)

Έκτορας Γιαλοψός
01 Φεβρουαρίου 2020 / 10:48

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Αφιώνα, το ετήσιο μνημόσυνο του Κερκυραίου αρχικελευστή του Πολεμικού Ναυτικού Έκτορα Γιαλοψού

Ο Έκτορας Γιαλοψός ήταν Σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασε τη ζωή του τον Ιανουάριο του 1996 κατά τη διάρκεια της κρίσης στα Ίμια, εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή αναγνωρίσεως. Σκοτώθηκε όταν κατέπεσε το ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 212 στο οποίο επέβαινε. Μαζί με τον Έκτορα Γιαλοψό έχασαν τη ζωή τους και οι Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος. 



Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Η επαρχιακή οδός Σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού ήταν γεμάτη από κατοίκους της περιοχής, εκπρόσωπους των ένοπλων δυνάμεων και στελέχη της αστυνομίας,του λιμενικού και της πυροσβεστικής. Τον Κερκυραίο ήρωα τίμησαν επίσης και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου. Συγκεκριμένα, το "παρών" έδωσαν οι  τρεις βουλευτές της Κέρκυρας ( Γκίκας, Αυλωνίτης, Μπιάνγκης) , οι Δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Γιώργος Μαχειμάρης και Κώστας Λέσσης, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη και άλλα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην τελετή απόδοσης τιμής, μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και απόστρατος αξιωματικός του Π.Ν. Στέφανος Γκίκας,  αποδίδοντας το μήνυμα της ημέρας. Ο  Στέφανος Γκίκας υπογράμμισε πως οι τρείς αξιωματικοί του Π.Ν. με την θυσία τους ανέδειξαν τις διαχρονικές αξίες του έθνους και υπερασπίστηκαν τη πατρίδα μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος τους. Παράλληλα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε αναφορά στις σημερινές προκλήσεις της τουρκικής πλευράς, ενώ  δήλωσε χαρακτηριστικά  πως οι αεροπορικές παραβιάσεις των Τούρκων έχουν σπάσει πλέον κάθε ρεκόρ.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου ενώ η τελετή έληξε με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου από την Φιλαρμονική Αυλιωτών.