Κυριακή 14.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε χώρο του Δημαρχείου Ζαλόγγου οι διασωθέντες του ναυαγίου στο Ιόνιο

Ναυάγιο
13 Ιανουαρίου 2020 / 11:38

ΠΡΕΒΕΖΑ. Σε διαμορφωμένο χώρο στο Δημαρχείο Ζαλόγγου φιλοξενούνται από το Σαββατόβραδο της 11ης Ιανουαρίου οι 21 πρόσφυγες που διασώθηκαν από το τραγικό ναυάγιο νοτιοδυτικά των Παξών.

Την Κυριακή το πρωί το χώρο επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και αλληλέγγυος κόσμος και πολίτες οι οποίοι μετέφεραν τρόφιμα και ρουχισμό στους πρόσφυγες.

Επίσης το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, του Λιμενικού, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας και του Διοικητή του Νοσοκομείου για τις περαιτέρω ενέργειες και συντονισμό .
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μοιραίο δρομολόγιο του πλοίου ξεκίνησε μεταξύ Λυγιάς και Ριζών Πρεβέζης χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα κάτι τέτοιο ακόμα από το Λιμενικό Πρέβεζας που διεξάγει προανάκριση.

Και την Κυριακή πάντως στην περιοχή του ναυαγίου επιχείρησαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, καθώς και μονάδα υποβρυχίων αποστολών.

Σύμφωνα με δηλώσεις διασωθέντων τα άτομα που επέβαιναν στο μοιραίο πλοίο ξεπερνούσαν τα 50 άτομα κάτι που σημαίνει πως τα άτομα που αγνοούνται αυτή τη στιγμή ενδεχομένως ξεπερνούν τα 20 άτομα. Ο φόβος λοιπόν να ξεπεράσουν τους 30 νεκρούς τα θύματα δυστυχώς είναι υπαρκτός.
Πηγή: Prevezatoday.gr