Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι λένε ΕΛΜΕ & Δήμος για το Μαντούκι μετά τη χθεσινή σύσκεψη

ΕΛΜΕ
10 Ιανουαρίου 2020 / 07:20

Το σχολικό συγκρότημα, πάντως, θα παραμείνει κλειστό, τόσο σήμερα, Παρασκευή, όσο και την προσεχή Δευτέρα, όταν και θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Δελτίο Τύπου εξέδωσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας μετά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη διδασκόντων, μαθητών και γονέων στο σχολικό κέντρο του Μαντουκιού σχετικά με το πρόβλημα θέρμανσης.

Το σχολικό κέντρο θα παραμεινει κλειστό τόσο σήμερα, Παρασκευή, όσο και την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος τεχνικός έλεγχος στο σύστημα θέρμανσης (καυστήρες, σωληνώσεις κτλ), με την ΕΛΜΕ να ανανεώνει το ραντεβού όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων για το απόγευμα της Δευτέρας.

Παράλληλα στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη τονίστηκε η αναγκαιότητα για άμεση συνεδρίαση της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, κάτι που θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως σήμερα, όπως επεσήμανε η δημοτική σύμβουλος, εντεταλμένη για θέματα Παιδείας, Μαρία Ζερβού.



Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΕΛΜΕ:

«Σήμερα Πέμπτη 9-01-2020 στα γραφεία του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων των σχολικών συγκροτημάτων του 5ου Γ.Ε.Λ., 1ου  ΕΠ.Α.Λ., Εσπερινού ΕΠ.Α.Λ. και Δ.Ι.Ε.Κ. Κέρκυρας καθώς και εκπρόσωπων του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων  γονέων και κηδεμόνων Κέρκυρας και του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Κέρκυρας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά το κρίσιμο ζήτημα της μη λειτουργίας της θέρμανσης του σχολικού συγκροτήματος,το οποίο προστίθεται σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτιριακό συγκρότημα τα τελευταία χρόνια.

Στη σύσκεψη που έγινε στις παγωμένες αίθουσες του σχολείου, τονίστηκε η αναγκαιότητα άμεσης λύσης του προβλήματος, ώστε να μπορέσουν τα σχολεία να ξεκινήσουν τα μαθήματά  τους.

Οι συμμετέχοντες κατήγγειλαν την επί πολλά χρόνια αδράνεια των δημοτικών αρχών, που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση το σχολικό συγκρότημα. Τονίσανε ότι επείγει η άμεση συνεδρίαση της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με στόχο την άμεση έγκριση χρηματοδότησης για την αγορά και τοποθέτηση κλιματιστικών μέχρι την οριστική επισκευή της εγκατάστασης θέρμανσης (καλοριφέρ και σωληνώσεις).

Το εγκατεστημένο σύστημα θέρμανσης είναι παλαιωμένο και κάθε χρονιά δημιουργούνται προβλήματα με αποκορύφωμα την φετινή χρονιά, όπου οι σωλήνες μεταφοράς του νερού έχουν τρυπήσει.

Τα προβλήματα στο σχολικό συγκρότημα είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια. Σπασμένα παράθυρα, προβλήματα στην ηλεκτρική εγκατάσταση στη στατικότητα του κτιρίου και πολλά άλλα.

Οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να κοινοποιηθεί το ψήφισμα στους αρμόδιους φορείς και να συναντηθούν εκ νέου την Δευτέρα για να επανακαθορίσουν τη στάση τους ανάλογα με τις εξελίξεις.

Καλούμε το Δήμο Κέρκυρας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να υπάρξει άμεση επίλυση του προβλήματος, ώστε να συνεχιστούν τα μαθήματα απρόσκοπτα και να μην αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρόβλημα τα επόμενα χρόνια».

Το δελτίο Τύπου από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων αναφέρει:

«Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες  το απόγευμα  στο 1ο ΕΠΑΛ, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα θέρμανσης στο σχολικό συγκρότημα στο Μαντούκι.
Στη  σύσκεψη  συμμετείχαν η εντεταλμένη   Δημοτική  Σύμβουλος Παιδείας  Μαρία Ζερβού,  η Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε, εκπρόσωπος των Τεχνικών Υπηρεσιών  του Δήμου, Διευθυντές  των συστεγασμένων μονάδων και εκπρόσωποι του 15 μελους  συμβουλίου  των μαθητών.

Εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει το κτηριακό ασυγκρότητα,  ενώ υπήρξε ανησυχία για τις επιπτώσεις που δύναται να προκληθούν από την έλλειψη θέρμανσης.

Αποφασίστηκε  η άμεση παρέμβαση  ειδικών  στο σύστημα θέρμανσης  των σχολικών μονάδων. 

Με απόφαση της Δημάρχου  Μερόπης Υδραίου  οι σχολικές μονάδες  1ο ΕΠΑΛ, Εσπερινό ΕΠΑΛ, 5ο ΓΕΛ, Επαγγελματικό  Εργαστήριο  και ΙΕΚ, θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα 10 Ιανουαρίου   και τη Δευτέρα 13 προκειμένου να πραγματοποιηθούν  οι απαραίτητες  εργασίες  αποκατάστασης  της μονάδας  κεντρικής θέρμανσης,  που εδώ και χρόνια έχει  προβλήματα».