Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκινά ο Σχολικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης και στην Κέρκυρα

ανακύκλωση
30 Οκτωβρίου 2019 / 07:54
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η σχολική κοινότητα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έχει πλέον την ευκαιρία να κάνει

την ανακύκλωση «παιχνίδι» μέσα από τον Σχολικό Διαγωνισμό Ανακύκλωσης, που πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο.
Ο Σχολικός διαγωνισμός υλοποιείται σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας και έχει ως στόχο την ενεργή συμμετοχή των μαθητών στην ανακύκλωση, καθώς και την επιβράβευσή τους, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.
Στο κάθε σχολείο που θα συμμετέχει στον διαγωνισμό θα τοποθετηθούν ειδικοί κάδοι για τη χωριστή συλλογή υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό και μπαταρίες). Έτσι, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν πλέον να ανακυκλώνουν και οι επιδόσεις του κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.  
Όμως και οι γονείς έχουν έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, καθώς όχι μόνο θα προμηθεύουν τους μαθητές με τα απαραίτητα ανακυκλώσιμα από το σπίτι, αλλά θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών μέσω δωρεάς πόντων επιβράβευσης που έχουν συλλέξει από την πλατφόρμα, ώστε να αναδείξουν πρώτο το σχολείο των παιδιών τους.
Ο Δήμος  Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο τέλος της διαγωνιστικής περιόδου θα επιβραβεύσει όλα τα σχολεία για την προσπάθεια που κατέβαλαν.
Ευελπιστούμε πως η παραπάνω προσπάθεια θα έχει τη στήριξή σας, ώστε να δείξουμε στη νέα γενιά τις αξίες της ανακύκλωσης.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό θα ανακοινωθούν σύντομα στη σελίδα https://www.followgreen.gr/centralkerkira
Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.