Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπόμνημα με δέσμη προτάσεων Δ. Μπιάγκη προς Λίνα Μενδώνη

Δημήτρης Μπιάγκης
25 Οκτωβρίου 2019 / 10:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπόμνημα με δέσμη δράσεων και προτάσεων για την υποστήριξη του πολιτισμού στην Κέρκυρα και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

κατέθεσε την Πέμπτη 24/10/2019 ο Βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Δημήτρης Μπιάγκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού στην Κέρκυρα. Το υπόμνημα κατατέθηκε στα πλαίσια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κέρκυρας  στην οποία συμμετείχαν η Υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων κα Υδραίου, καθώς και επρόσωποι όλων των φιλαρμονικών οργανισμών του νησιού.
Η κα Μενδώνη στην ομιλία της υποστήριξε πως η επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Κέρκυρας κ. Δημήτρη Μπιάγκη αποτέλεσε την καλύτερη αφορμή για να ξεκινήσει ένας διάλογος με τα πολιτιστικά σωματεία όλης της χώρας, να δοθούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες από τους πολιτιστικούς φορείς για την ένταξή τους στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αυτή η προσπάθεια θα κατοχυρώσει το έργο και την προσφορά τους με την σφραγίδα της UNESCO, και θα αποτελέσει το καθοριστικό βήμα για την ενίσχυση της δράσης τους και τη συνεργασία με άλλους συναφείς φορείς.