Τετάρτη 22.01.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η εισήγηση Γ. Καλούδη για την αναθεώρηση της σύμβασης Δήμου-Ikos για το Βίδο

Καλούδης Γιώργος
24 Οκτωβρίου 2019 / 12:14

Η παράταξη «Πρώτα η Κέρκυρα» υπογραμμίζει και πάλι ότι δεν εμπιστεύεται τον Σπύρο Νεράντζη στη θέση του Συμβούλου για το Βίδο και επισημαίνει 15 σημεία, τα οποία πρέπει να χαρακτηρίζουν τη σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας Ikos Α.Ε.

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την εισήγησή της για αναθεώρηση της σύμβασης μίσθωσης του Βίδου μεταξύ Δήμου και Ikos Α.Ε. έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική παράταξη «Πρώτα η Κέρκυρα» με επικεφαλής τον Γιώργο Καλούδη.

Αναλυτικά η εισήγηση έχει ως εξής:

«Το Βίδο (Πτυχία κατά Θουκυδίδη) είναι η φυσική προέκταση της Πόλης της Κέρκυρας και η  θέση μας είναι ότι  το εστιατόριο του Βίδου υπάρχει και πρέπει να εξυπηρετεί  το σύνολο των πολιτών της Κέρκυρας και παράλληλα όλων των ελεύθερων επισκεπτών του νησιού.

Κατά συνέπεια  το σύνολο της λειτουργίας του εστιατορίου κ κυλικείου  με οιονδήποτε παραχωρησιούχο πρέπει να είναι απολύτως συμβατή με την θέση αυτή.

Για τους λόγους αυτούς και πολλούς άλλους:

Α. Η Διοίκηση του Βίδου πρέπει να ασκείται από Διαπαραταξιακή Επιτροπή, υπό την προεδρία της κας Δημάρχου.

Δεν εμπιστευόμαστε τον κ. Νεράντζη, διότι ο ίδιος επί του Βίδου είχε δηλώσει ότι έχει οικονομικές συναλλαγές με την ΙΚΟΣ ΑΕ.

B.  ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

1)  Η διάρκεια της σύμβασης μίσθωσης με την ΙΚΟΣ ΑΕ είναι για έξι έτη, όπως και η πρόσκληση ενδιαφέροντος-προκήρυξη.

2)  Η απρόσκοπτη προσβασιμότητα του λαού της Κέρκυρας εξασφαλίζεται με το ιδιόκτητο πλοίο του Δήμου, το «ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ», το οποίο πρέπει να είναι επισκευασμένο, συντηρημένο και αξιόπλοο μέχρι τις 30 Μάρτη κάθε χρόνου για να εκτελεί με πλήρωμα που θα προσλαμβάνει ο Δήμος ή θυγατρική του εταιρεία τα δρομολόγια Σπηλιά-Βίδο-Σπηλιά ΚΆΘΕ ΗΜΈΡΑ από τις 7 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, με δύο βάρδιες πληρώματος, από την 1η Απρίλη μέχρι τις 30 Οκτώβρη κάθε έτους.

3)  Το όνομα-τίτλος του κυλικείου και του εστιατορίου δεν πρέπει να περιέχουν το όνομα καμίας εμπορικής επιχείρησης παρά μόνο «Εστιατόριο-Κυλικείο ΒΙΔΟΥ.»

4)  Το  ωράριο του κυλικείου-αναψυκτήριου είναι από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 μεσάνυχτα, με λαϊκές τιμές,προσιτές στα χαμηλά βαλάντια.

5)  Το ωράριο του εστιατόριου από το μεσημέρι στις 12 μέχρι τα μεσάνυχτα, με λαϊκές τιμές, προσιτές στα χαμηλά βαλάντια.

6)  Το είδος της κουζίνας του εστιατόριου πρέπει να είναι κατά κύριο λόγο κερκυραϊκό και ελληνικό με χρήση και κερκυραϊκών προϊόντων, προσαρμοσμένο κατά προτεραιότητα στις ανάγκες των κερκυραίων και ελλήνων επισκεπτών αλλά και όλων των ελεύθερων επισκεπτών.

7)  Τα προσφερόμενα είδη και ο τιμοκατάλογος του εστιατόριου και του κυλικείου κατατίθενται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν την έναρξη της σεζόν κάθε χρόνο και το αργότερο μέχρι τις 15 Μάρτη κάθε χρόνου.

8)  Ο Δήμος έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει ανά πάσα στιγμή τόσο στις τιμές όσο και στο είδος των προσφερομένων προϊόντων και υπηρεσιών αν κρίνει ότι δεν συνάδουν με το χαρακτήρα του νησιού και δεν απευθύνονται στο ευρύ κοινό.

9)  Απαγορεύεται αυστηρά η προκράτηση θέσεων.

10)  Απαγορεύεται η δέσμευση τόσο του εστιατορίου όσο και του κυλικείου για κοσμικές εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσεις κλπ. Μπορεί να παραχωρείται για κάλυψη πολιτιστικών εκδηλώσεων που συνάδουν με το χαρακτήρα του νησιού όχι περισσότερο από 4 φορές τη σεζόν και μετά από έγκριση του Δήμου.

11)  Απαγορεύεται η επέκταση των δραστηριοτήτων της επιχείρησης πέραν του μισθίου ακόμη και αν αυτές δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

12)  Τόσο ο ανεφοδιασμός της επιχείρησης όσο και η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνονται με ίδια μέσα και όχι με χρήση του δημοτικού καραβιού.

13)  Απαγορεύεται η χρήση επί της νησίδας οποιουδήποτε ιδιωτικού οχήματος, οποιουδήποτε τύπου.

14)  Η ορθή λειτουργία της επιχείρησης ελέγχεται από δημοτική διαπαραταξιακή επιτροπή με συμμετοχή πολιτών η οποία σε τακτά διαστήματα θα πραγματοποιεί και  αιφνιδιαστικούς ελέγχους.

15)  Επί πολλαπλών, τεκμηριωμένων και αιτιολογημένων παραπόνων δημοτών και/η επισκεπτών για κακή λειτουργία της επιχείρησης, ακόμη και αν δεν διαπιστώνεται από τους ελέγχους της επιτροπής, η επιχείρηση θα καλείται σε εξηγήσεις και αυτές οι παραβάσεις είναι λόγος λύσης  της σύμβασης με υπαιτιότητα της μισθώτριας».