Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι αγροτικοί σύλλογοι της Κέρκυρας

Αγροτικοί σύλλογοι
09 Ιουλίου 2016 / 19:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην τελική ευθεία για τη σύσταση ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Κέρκυρας βρίσκονται οι σύλλογοι των αγροτικών περιοχών Άνω & Κάτω Παυλιάνας, Βουνιατάδων, Πεντατίου, Άη Μαθιά, Βαλανιού και Γιαννάδων.

Η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας, θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας, την Τετάρτη 13 Ιουλίου και ώρα 20.30.

Στην ανακοίνωσή τους οι αγροτικοί σύλλογοι αναφέρουν: «Κατανοώντας την ανάγκη της οργανωμένης πάλης, εκατοντάδες φτωχοί αγρότες και στην Κέρκυρα, συντονίζουν τις προσπάθειές τους στήνοντας νέους Αγροτικούς Συλλόγους, επαναλειτουργώντας ήδη υπάρχοντες, σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του αγροτικού κινήματος και στον τόπο μας.

Τριανταπέντε χρόνια εμπειρίας από τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έξι χρόνια βάρβαρης επίθεσης σε κάθε λαϊκό δικαίωμα, αποτελούν ικανή προϋπόθεση για να ξεκαθαρίσει και να κατανοείται από ευρύτερα λαϊκά στρώματα ότι τίποτα δεν γίνεται αν μένεις θεατής! Τίποτα δεν γίνεται με το ανεβοκατέβασμα των διαφόρων κυβερνήσεων, με την αλλαγή των Υπουργών, με τα λόγια συμπάθειας που εύκολα ξεστομίζουν οι Τοπικοί μας άρχοντες για να κρατάνε την αγανάκτησή μας μέσα στα πλαίσια που οι ίδιοι θέτουν.
Άλλωστε, τι κόστος έχουν για τους κυβερνώντες οι άναρθρες κραυγές του λαού μας στο βαθμό που αυτές δεν θίγουν τα αφεντικά τους: τους μεγάλους ομίλους, ντόπιους και ξένους, που κρατάνε τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια τους και παίζουν με τη ζωή μας, με τη ζωή των παιδιών μας! Αυτή δεν ήταν η μεγαλύτερη προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα όλο αυτό το διάστημα;

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας (ΟΑΣΚ), πραγματοποιεί την ιδρυτική της Γενική Συνέλευση την ΤΕΤΑΡΤΗ 13/7/2016 προκειμένου να συμβάλλει στην παραπάνω κατεύθυνση οργάνωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς στο νησί μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια οργάνωσης όλων των φτωχών αγροτών του τόπου μας σε ζωντανούς, δραστήριους Αγροτικούς Συλλόγους, κύτταρα της ΟΑΣΚ. Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της μικρομεσαίας αγροτιάς του προηγούμενου διαστήματος σε όλη την Ελλάδα, δείχνουν την αναγκαιότητα για αυτή την κίνηση. Το πλαίσιο αιτημάτων των 68 μπλόκων της Νίκαιας, αποτελεί τη βάση για τη συζήτησή μας με τον αγροτικό κόσμο της περιοχής. Οι αγώνες μας έχουν συνέχεια. Να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική».