Πέμπτη 03.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κανένα νόσημα που σχετίζεται με τα σκουπίδια μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο

Σκουπίδια
08 Ιουλίου 2016 / 11:06

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν έχει λήξει η ιατρική επιφυλακή, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει προσέλθει στα Επείγοντα κάποιο νόσημα που οφείλεται στα σκουπίδια.

Η ανακοίνωση του Χ. Μπούκα, Διευθυντή της Α΄και Β΄Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας αναφέρει: 
«Θέλουμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Νομού, όσον αφορά στους ενήλικες, ότι κανένας δεν νοσηλεύτηκε στις δύο παθολογικές κλινικές, όπως επίσης κανένας δεν προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου μας μέχρι σήμερα, που να έχει εκδηλώσει συμπτώματα ή νόσημα, που να εξαρτάται άμεσα ή έμμεσα, με την την μη αποκομιδή των απορριμμάτων για το προηγούμενο χρονικό διάστημα, για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε.

Ειδικά για τους κατοίκους του Τεμπλονίου

Επίσης, θεωρούμε σκόπιμο να κάνουμε ειδική αναφορά στους κατοίκους και επισκέπτες του Τεμπλονίου και των όμορων περιοχών. Ισχύει, η προηγούμενη αναφορά μας.
Επιθυμούμε να τονίσουμε: στην αποκομιδή και απολύμανση των χώρων που είχαν εναποτεθεί τα απορρίμματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πρέπει να τηρούνται αυστηρά μέτρα, που αρμόδια υπηρεσία να τα υποδείξει και να ελέγξει, είναι το τμήμα υγειινής της περιφέρειας. Ανάλογος έλεγχος από την υπηρεσία αυτή, θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο να γίνει και στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου που αφορά στην εναπόθεση των απορριμμάτων και στη δημόσια υγεία.
 
Συνεχίζεται η επιφυλακή

Η δική μας ιατρική επιφυλακή, δεν έχει λήξει, καθόσον υπάρχουν νοσήματα που έχουν σχέση με τα απορρίμματα και εκδηλώνονται, μετά από 15 ημέρες περίπου.
Θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση, αυστηρά επιστημονικά και τεκμηριωμένα.
 
Η κρίση της μη αποκομιδής των απορριμμάτων, ανέδειξε ένα μεγάλο θέμα, με πολλές παραμέτρους όσον αφορά στη δημόσια υγεία. Είναι πολλά και σημαντικά τα θέματα που θεωρούμε ότι η ιατρική επιστημονική κοινότητα του νομού πρέπει να παρέμβει ισχυρά, ώστε οποιεσδήποτε τεχνικές λύσεις και προγραμματισμοί, να έχουν υπολογίσει ιδιαίτερα την παράμετρο της δημόσιας υγείας όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων και επισκεπτών του νομού».