Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «ΛΑ.ΣΥ.» Βόρειας Κέρκυρας για τη νέα σχολική χρονιά

ΛΑ.ΣΥ.
13 Σεπτεμβρίου 2019 / 12:02

«Ευχόμαστε στους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και γενικά τους εργαζόμενους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη στον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης»

ΑΧΑΡΑΒΗ (ΚΕΡΚΥΡΑ).  Ανακοίνωση, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόρειας Κέρκυρας.

Η εν λόγω ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:

«Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ευχόμαστε στους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και γενικά τους εργαζόμενους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης καλή σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη στον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης.

Παράλληλα με αφορμή το πρώτο κουδούνι της χρονιάς επιθυμούμε να επισημάνουμε τ’ ακόλουθα:

1) Η νέα χρονιά ξεκινά για μία ακόμη φορά με πολλά προβλήματα για τη δημόσια εκπαίδευση. Αυτό «αγγίζει» και τη βόρεια Κέρκυρα. Τα Λύκεια, τα Γυμνάσια, τα Σχολικά Κέντρα, τα Νηπιαγωγεία και Παιδικοί σταθμοί, όπου φοιτούν τα εκατοντάδες παιδιά της περιοχής μας, αντιμετωπίζουν, άλλα κακές συνθήκες υποδομών, άλλα ελλείψεις εκπαιδευτικών και όλα την υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

2) Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής, αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών. Είναι, επίσης αποτέλεσμα και της στάσης των τοπικών διοικήσεων σε επίπεδο δήμων και περιφέρειας, οι οποίες έχουν περιφρονήσει τις ανάγκες της δημόσιας παιδείας και της νεολαίας.

3) Τα προβλήματα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα από την αγωνιστική δράση των φορέων της εκπαίδευσης, της νεολαίας και της κοινωνίας. Η δράση μπορεί να αναδείξει τα προβλήματα αλλά και να επιβάλλει λύσεις όταν στοιχίζεται πίσω από την αρχή ότι η μόρφωση είναι δικαίωμα της νεολαίας. Σε κάθε περίπτωση «χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται»!

4) Τα προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με ενέργειες και συμπεριφορές, όπως αυτές που εκδηλώθηκαν πριν από λίγες μέρες στον παιδικό σταθμό των Καρουσάδων από τον πρόεδρο του Τ.Σ. του χωριού και το Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ενέργειες που είχαν ως κύριο στοιχείο την απρεπή αντιμετώπιση της Προϊσταμένης του σταθμού αλλά και τον εντυπωσιασμό και τον λαϊκισμό.
Τέτοιες ενέργειες αφήνουν στο απυρόβλητο τους υπευθύνους των προβλημάτων και την πολιτική που τα γεννά και προωθούν μία επικίνδυνη κουλτούρα «μαγκιάς» απέναντι στους εργαζόμενους, οι οποίοι ανάγονται μάλιστα ως ...υπεύθυνοι (!) των προβλημάτων.
Τα προβλήματα δεν λύνονται έτσι. Λύνονται με αγώνα απέναντι στους πραγματικά υπεύθυνους ώστε να υπάρξει  προγραμματισμός και έγκαιρες παρεμβάσεις. Λύνονται τέλος με σεβασμό προς τους εργαζόμενους και τις λαϊκές ανάγκες!»