Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εξώδικο επαγγελματιών Λακώνων και Παλαιοκαστρίτσας εναντίον του δημάρχου και του αντιδημάρχου καθαριότητας

Εξώδικο παλαιοκαστριτών
30 Ιουνίου 2016 / 20:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα ακόμα εξώδικο εναντίον του δημάρχου και του αντιδημάρχου Καθαριότητας έστειλαν την περασμένη Δευτέρα με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια, τουριστικοί επαγγελματίες της περιοχής Λακώνων, Παλαιοκαστρίτσας και της ευρύτερης Βόρειας Μέσης Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 228 δημότες που δηλώνουν οργισμένοι και οικονομικά θιγόμενοι από την παρατεταμένη αυτή κατάσταση. Στο κείμενο αναφέρονται μεταξύ των άλλων, "... η εικόνα της Κέρκυρας και των περιοχών μας πνιγμένων από τόνους σκουπιδιών, τα οποία έχουν κατακλύσει κάθε δυνατό σημείο , αποτελεί την χειρότερη δυσφήμηση για το νησί μας, τα αποτελέσματα δε της οποίας φοβούμαστε ότι θα αποτυπωθούν όχι μόνο κατά την φετινή τουριστική περίοδο αλλά πολύ περισσότερο στις επόμενες τουριστικές περιόδους, καθώς η ανωτέρω εικόνα του νησιού μας είναι και η εικόνα που δεκάδες επισκέπτες που φεύγουν παίρνουν μαζί τους ως ενθύμιο και είναι και η εικόνα που θα προβάλλουν στις πατρίδες τους. 
Εκτός της οικονομικής καταστροφής που υφιστάμεθα, η μη αποκομιδή των σκουπιδιών, σε συνδυασμό με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τις υψηλές θερμοκρασίες, αποτελεί μία εν δυνάμει υγειονομική βόμβα για την περιοχή μας ,η οποία θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία, την υγεία των παιδιών μας, των οικογενειών μας και ημών των ιδίων.
Επιπρόσθετα η ανωτέρω θλιβερή κατάσταση που επικρατεί συνιστά ευθεία προσβολή ημών των ιδίων ως Κερκυραίων, διότι είμαστε αναγκασμένοι αφενός μεν να βλέπουμε να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής μας αφετέρου δε να βλέπουμε την καθημερινή βάναυση δυσφήμηση και προσβολή του τόπου μας στα πέρατα του κόσμου μέσω των απογοητευμένων επισκεπτών μας.
Επειδή συντρέχει άμεσος κίνδυνος προσβολής της δημόσιας υγείας και της ποιότητας ζωής μας
Επειδή το νησί μας ως τουριστικός προορισμός προσβάλλεται και δυσφημείται από την προαναφερθείσα κατάσταση στον μέγιστο βαθμό. 
Επειδή ο τουρισμός αποτελεί την βασικότερη πηγή βιοπορισμού ημών, των εργαζομένων που απασχολούνται στις επιχειρήσεις μας και των οικογενειών τους και κατ΄επέκταση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας.
Επειδή καθημερινώς υφιστάμεθα ανυπολόγιστη οικονομική καταστροφή εκ της ανωτέρω κατάστασης.
Επειδή η συνέχιση της υπάρχουσας κατάστασης αποτελεί ισχυρότατο πλήγμα στην προσπάθεια που κάνουμε να διατηρήσουμε βιώσιμες τις επιχειρήσεις μας.
Επειδή τυγχάνετε καθ’ ύλην αρμόδιοι για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος και με την παρούσα σας θέτουμε προ των ευθυνών σας.
Επειδή με την παρούσα εκφράζουμε την απόγνωση και την αγωνία μας βλέποντας σε καθημερινή βάση τους κόπους και τις θυσίες μας να ματαιώνονται.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
και με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μας
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ εντονότατα για την επικρατούσα προαναφερθείσα κατάσταση.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ άμεσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και δια των υπηρεσιών του Δήμου Κέρκυρας να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άρση του προβλήματος αποκομιδής των απορριμμάτων που έχουν κατακλύσει τις περιοχές μας, να προβείτε άμεσα στον καθαρισμό και την απολύμανση των χώρων που σήμερα έχουν εναποτεθεί τόνοι σκουπιδιών για την αποφυγή οποιουδήποτε υγειονομικού κινδύνου, καθώς επίσης να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον.
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσής σας με τα παραπάνω θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας ως πολίτες, ως δημότες και ως επαγγελματίες και θα επιδιώξουμε την αποκατάσταση οποιασδήποτε ζημίας, θετικής ή αποθετικής, ενεστώσας ή μελλοντικής, υπέστημεν ή θα υποστούμε εκ της ανωτέρω κατάστασης".