Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δεσμεύσεις της Μερόπης Υδραίου προς την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας

Μερόπη Υδραίου
02 Ιουλίου 2019 / 09:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο συζήτησε η Ένωση Εστίασης Κέρκυρας σε συνάντηση

που είχε την περασμένη εβδομάδα με τη νέα δήμαρχο Μερόπη Υδραίου.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νίκο Βεργέτη, σε ερώτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η κ. Υδραίου, απάντησε ότι έχει δρομολογηθεί ήδη το εργοστάσιο ολοκληρωμένης διαχείρισης με ταυτόχρονη  διαλογή στην πηγή σε τέσσερα ρεύματα. γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και πλαστικό. Η νέα δήμαρχος ενημέρωσε επίσης την Ένωση ότι θα γίνει επανεξέταση των αδειών εκκένωσης βόθρων  και θα δρομολογηθεί η λειτουργία των βιολογικών που υπάρχουν στην περιφέρεια.
Για την άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος εστίασης, θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση για τον  νέο κανονισμό πόλης για την καλύτερη αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των επαγγελματιών του νησιού. ¨Οπως  ανέφερε στο enimerosi.com ο Νίκος Βεργάτης, δέσμευση της κ. Υδραίου ήταν επίσης η επανεξέταση  του κανονισμού για την αδειοδότηση και το ωράριο  μουσικής καθώς επίσης και για την ομαλή συμβίωση επαγγελματιών και μονίμων κατοίκων της παλιάς πόλης.
Θέμα συζήτησης αποτέλεσε η λειτουργία του  πάρκινγκ στην πλατεία, όπου παρατηρούνται φαινόμενα παρκαρισμένων οχημάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα με το εισιτήριο των  3€, δυσχεραίνοντας έτσι την ανεύρεση θέσεων για τους επισκέπτες. Επ’ αυτού, η νέα Δήμαρχος δεσμεύθηκε να μετατρέψει τη λειτουργία του πάρκιγκ σε ηλεκτρονική, ούτως ώστε να μην παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα.
Από τη νέα δήμαρχο εκφράστηκε πρόθεση  για καλή συνεργασία  με την  Ένωση Εστίασης αλλά και ενδιαφέρον για την προώθηση της κερκυραϊκής Γαστρονομίας  και  των τοπικών προϊόντων. Απόφαση της  Ένωσης Εστίασης Κέρκυρας αποτελεί να είναι κοντά στην νέα δημοτική αρχή για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του κλάδου αλλά ταυτόχρονα απέναντί της, στην περίπτωση που δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της.