Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ν΄ ανοίξουν τώρα το Τεμπλόνι και η Λευκίμμη, ζητάει το υπ. Εσωτερικών

XYTA
21 Ιουνίου 2016 / 19:47

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ν΄ανοίξει άμεσα η εγκατάσταση στο Τεμπλόνι με τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις (σ.σ. βιολόγηση υγρών, συλλογή βιοαερίου) αλλά και να οδηγηθούν τα σκουπίδια του Νότου στα Μεσοράχια της Λευκίμμης, είναι η θέση του υπουργού Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλή για την κρίση σκουπιδιών, που μαστίζει την Κέρκυρα.

Τη μετέφερε στην κερκυραϊκή αντιπροσωπεία, που τον επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμα φορά την πεποίθησή του ότι η χρήση της εγκατάστασης στη Λευκίμμη είναι προϋπόθεση ώστε να αποτραπεί η επιστροφή των χρημάτων που ξοδεύτηκαν από ευρωπαϊκούς πόρους για την κατασκευή της.
Στο υπ. Εσωτερικών βρέθηκαν από κερκυραϊκής πλευράς, ο δήμαρχος Κ. Νικολούζος, η αντιπεριφερειάρχης, Ν. Πανδή και ο βουλευτής Κ. Παυλίδης. Η σύσκεψη έγινε νωρίς το απόγευμα και συμμετείχαν σ' αυτήν ο υφυπουργός Γ. Μπαλάφας κα υπηρεσιακοί παράγοντες αρμόδιοι για τον σχεδιασμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων.
Με αυτά ως δεδομένο η περιφερειακή και δημοτική Αρχή προσανατολίζονται στην σύγκληση νέας σύσκεψης με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των φορέων, το πρωί της Τετάρτης, όπου και θα ανακοινωθεί η απόφασή τους.