Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκτακτη συνέλευση της ΕΛΜΕ για εργασιακά και εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

ΕΛΜΕ
16 Ιουνίου 2016 / 20:12

Το μαζικό λαϊκό κίνημα, τα συνδικάτα χρειάζεται άμεσα να ανασυνταχθούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι. Στα πλαίσια αυτά το ΔΣ αποφάσισε να προκηρύξει έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 21/6/2016 στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ στο Μαντούκι και ώρα 7.30μμ για ενημέρωση των συναδέλφων στις συντελούμενες αλλαγές και σχεδιασμό της δράσης μας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στην παιδεία έχουν έναν άμεσο και αποκλειστικό στόχο την ελαχιστοποίηση των αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που σε πρώτη φάση σημαίνει ότι χιλιάδες αναπληρωτές δε θα ξαναδουλέψουν με τη νέα σχολική χρονιά. Παράλληλα τα πορίσματα των επιτροπών του λεγόμενου «εθνικού και κοινωνικού διαλόγου», περιγράφουν μεσο-μακροπρόθεσμα ένα εφιαλτικό τοπίο για την εκπαίδευση στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του έργου των προηγούμενων κυβερνήσεων και των οδηγιών του ΟΟΣΑ, που στοχεύουν στο φτηνό κατηγοριοποιημένο σχολείο της αγοράς.
Θυμηδία προκαλούν προτάσεις του Υπουργείου ή και των προαναφερθεισών επιτροπών που εξόφθαλμα προσπαθούν να μεταθέσουν τη συζήτηση από τις αντιδραστικού χαρακτήρα ανατροπές που επιχειρούνται στην εκπαίδευση σε ανώδυνες ή ακόμη και χαζοχαρούμενες συζητήσεις, όπως ο χρόνος του διαλείμματος και το αν θα πρέπει ή όχι οι γονείς να προσφωνούν τα παιδιά τους με χαρακτηρισμούς όπως «βασιλιά μου», «πριγκίπισσα μου» κλπ.
Ακόμη το νέο μισθολόγιο μαζί με τις επιπλέον κρατήσεις που θα προκύψουν από τον νέο ασφαλιστικό νόμο περιορίζουν, σε ορισμένες περιπτώσεις δραματικά, τον έτσι και αλλιώς κουτσουρεμένο «καθαρό» μισθό μονίμων και αναπληρωτών συναδέλφων (ειδικά σε περιπτώσεις αναπληρωτών με 6-7 χρόνια προϋπηρεσίας και πάνω οι αναδρομικές κρατήσεις φθάνουν στο ύψος του τελευταίου πριν την απόλυση μισθού τους). Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδείχθηκε εξαιρετικός συνεργάτης και διεκπεραιωτής των πλέον ακραίων μνημονιακών μέτρων με κορυφαίο «επίτευγμα της» την ψήφιση του αντιασφαλιστικού τερατουργήματος.