Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με το Σύλλογο Τεμπλονίου συναντήθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση

Σύλλογος Τεμπλονίου
31 Μαρτίου 2019 / 15:58

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Τεμπλονίου είχε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης,

στο οποίο συμμετείχαν η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Γιάννης Μπορμπότης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θόδωρος Γουλής και ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Χαραλάμπους.
Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσε την πρότασή του, που από το 2007 έχει διατυπώσει, (πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση κομποστοποίηση κλπ) και τόνισε την ανάγκη για έναρξη μελέτης, με ταχύτατες διαδικασίες που η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει όπως κάνει και σε άλλα μεγάλα έργα, εξεύρεσης χώρου για τη διαχείριση των σκουπιδιών που θα εξαιρεί τόσο το Τεμπλόνι όσο και τη Λευκίμμη.
Μετά τη συνάντηση, η Λαϊκή Συσπείρωση ανακοίνωσε: «Από τη συσσωρευμένη πείρα, που πλέον υπάρχει, είναι ξεκάθαρο ότι η ανάπτυξη των κερδών των λίγων και η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών δε συμβαδίζουν. Αυτό συνδέεται με την εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων που προωθούν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις κι οι τοπικές διοικήσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 5 εκ. τόνους σκουπιδιών που παράγονται στην Ελλάδα, την αποκομιδή του 1 εκ τόνου την κάνουν ιδιώτες πλουτίζοντας στην πλάτη του ελληνικού λαού. Επίσης, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αλλά και οι προηγούμενες μέσω των ΣΔΙΤ έχουν δώσει εκατοντάδες εκ ευρώ στους ιδιώτες για την κατασκευή Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) που έρχονται και σε ευθεία αντίθεση με την ανακύκλωση αφού για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των επιχειρηματιών απαιτείται μεγάλος όγκος συμμίκτων απορριμμάτων!! Όλα στο βωμό του κέρδους.
Κανένας δημοτικός συνδυασμός, από τη στιγμή που συμφωνεί με την ανταποδοτικότητα και την ιδιωτικοποίηση δεν μπορεί να διεκδικήσει λύση προς όφελος της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος. Σε όλα τα σχέδια που προτείνουν το λαϊκό εισόδημα θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο. Η Λαϊκή Συσπείρωση βρίσκεται στον αντίποδα όλων αυτών των λογικών και καλεί σε ενίσχυσή της ώστε μαζί με το λαό να ανοίξουν αυτό το δρόμο»
.