Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο Μαράσλειο η Επιτροπή Αξιολόγησης του Ιονίου

Ιόνιο Πανεπιστήμιο
10 Ιουνίου 2016 / 10:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ένα Πανεπιστήμιο ζωντανό, μέσα στην κοινωνία της Κέρκυρας, που αποτελεί πυλώνα γνώσης, πολιτισμού και οικονομίας είναι η πάγια επιδίωξη του Δήμου Κέρκυρας» ανέφερε ο εκτελών χρέη Δημάρχου, αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελιός κατά τη συνάντησή του με τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης του Ιονίου Πανεπιστημίου, συνοδεία του Πρύτανη του Ιδρύματος, Βασίλη Χρυσικόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Μαράσλειο, τόσο ο Αντιδήμαρχος όσο και ο  Πρύτανης τόνισαν  πως οι σχέσεις του Δήμου με το Πανεπιστήμιο σταδιακά αποκτούν και θεσμική μορφή π.χ. με την υπογραφή μνημονίων συνεργασίας.
Χαρακτηριστικές περιπτώσεις συνεργασιών είναι οι εκδηλώσεις για τα 300 χρόνια από την πολιορκία της Κέρκυρας από τους Οθωμανούς, το Φεστιβάλ Χορωδιών, η συμμετοχή του Πανεπιστημίου στον υπό ίδρυση Φορέα Διαχείρισης Τουριστικού Προϊόντος, η πρακτική άσκηση φοιτητών σε δομές του Δήμου  και άλλες δράσεις που βρίσκονται υπό συζήτηση.
Μάλιστα, το μέλος της Επιτροπής, καθηγητής Χρήστος Κλαίρης, που έχει διατελέσει μέλος της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου, τόνισε πως ο Δήμος  υπήρξε  συμπαραστάτης του Ιονίου Πανεπιστημίου από την περίοδο  ίδρυσής  του.     
Παρούσα στη συνάντηση ήταν η αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Μουζακίτη.
 
 
Σημ. Τα μέλη της Επιτροπής ήταν ο καθηγητής Αδαμάντιος Αραμπατζής (Πανεπιστήμιο του Βερολίνου), ο καθηγητής Χρήστος Κλαίρης (Πανεπιστήμιο της Σορβόννης), ο δρ. Καμπυλαυκάς, εμπειρογνώμονας, η καθηγήτρια Βάλλη Κουμπή (Πανεπιστήμιο της Βέρνης Ελβετίας) και η καθηγήτρια Μαρία Λαζαρίδου (πρώην μέλος του Συμβουλίου της Α.Δ.Ι.Π., Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)