Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θέμα Κιβωτού: «Η ΝΟΔΕ στην… κατηφόρα των fake news»

ΠΑΓΚΡΑΤΗΣ
25 Φεβρουαρίου 2019 / 20:14

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου, Περικλή Παγκράτη για το θέμα της «Κιβωτού».

Για ανακρίβειες κατηγορεί τη ΝΟΔΕ Κέρκυρας ο Δημοτικός Σύμβουλος, κτηνίατρος, Λεωνίδας Παγκράτης, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωσή της, σχετικά με το θέμα της «έξωσης» της «Κιβωτού» απ’ το «μαγαζάκι» πλησίον του Δημοτικού Θεάτρου.
Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Παγκράτης μιλά για «ορισμό της αλλοίωσης της πραγματικότητας» και… «κατηφόρα των fake news», καθώς, «ένα μαγαζάκι – bazaar, που πουλάει μικροαντικείμενα για την οικονομική ενίσχυση του φιλοζωικού σωματείου, μετατράπηκε σε φαρμακείο, ιατρείο μικρών ζώων, χώρος για σίτιση των αδέσποτων κ.λπ. Χρειάζεται περισσό θράσος για να κάνει κάποιος στη σημερινή δημοτική αρχή, όταν αυτή για τρία συνεχή χρόνια εφαρμόζει με συνέπεια το νόμο, που αφορά στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά…»
Ο κ. Παγκράτης, αφού αναφέρει διεξοδικά την, από πλευράς Δήμου, χρηματοδότηση προγράμματος για χορήγηση τροφής και νερού, εμβολισμούς, στειρώσεις, περιθάλψεις αδέσποτων κ.λπ., επανέρχεται στη συνεργασία Δήμου - «Κιβωτού», στεκόμενος στη «για μεγάλο διάστημα, δωρεάν παραχώρηση του καταστήματος».
Από εκεί, δε, και πέρα και σε σχέση με τις εξελίξεις (δημοπράτηση προς ενοικίαση και κατοχύρωση σε ιδιώτη), κάνει λόγο για «υποχρέωση του Δήμου» και χρεώνει στην «Κιβωτό» παράληψη για μη λήψη μέρους στη δημοπρασία, «παρ’ ότι είχε εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον. Αυτό δεν λέγεται έξωση. Τήρηση της νομιμότητας λέγεται…».
Πάντως, επιβεβαίωσε πως, εκτιμώντας την προσφορά της «Κιβωτού», «πολύ πριν τις ανακοινώσεις κάποιων, ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχοι κι εγώ προσωπικά, έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου, ώστε το συντομότερο δυνατόν να της εξασφαλίσουμε άλλο ακίνητο σε κεντρικό σημείο της πόλης το οποίο ανήκει στα Αδελφάτα. Μαθήματα φιλοζωίας όμως από την Νέα Δημοκρατία, δεν δεχόμαστε.».
Κάνοντας, τέλος, λόγο για προεκλογικά «χτυπήματα κάτω από τη μέση» και θυμίζοντας το «όχι» της ΝΔ στο θέμα της συνταγματικής κατοχύρωσης της προστασίας των ζώων (στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος).