Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση εργασίας ΤΕΕ π. Κέρκυρας - Επιμελητηρίου – ΟΕΒΕΚ για την τροποποίηση του κανονισμού αστικής λειτουργίας της πόλης

Επιμελητήριο
01 Φεβρουαρίου 2019 / 07:47
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από πρωτοβουλία του ΔΣ της ΟΕΒΕ Κερκύρας, πραγματοποιήθηκε στις 31/01/2019 στα γραφεία του ΤΕΕ παρ. Κερκύρας, συνάντηση εργασίας με θέμα την διαμόρφωση

κοινού πλαισίου συνεργασίας , με στόχο την τροποποίηση / προσαρμογή του Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας της πόλης της Κέρκυρας .
Στην συνάντηση μετείχαν οι κ.κ. Νίκος Τριάντος, Πρόεδρος ΤΕΕ, Βασίλης Βασιλάκης Γ.Γ Επιμελητήριου Κερκύρας και ο Κώστας Κιτσάκης Πρόεδρος ΟΕΒΕ Κέρκυρας .
Κατά την συνάντηση διαπιστώθηκε η ανάγκη προσαρμογής / τροποποίησης του Κανονισμού Αστικής Λειτουργιάς, στα νέα δεδομένα όπως αυτά έχουν εφαρμογή σήμερα στην πόλη της Κερκύρας και συμφωνήθηκε κοινό πλαίσιο συνέργειας , προκειμένου το συντομότερο με την τεχνική υποστήριξη του ΤΕΕ παρ. Κέρκυρας , να διαμορφωθεί ενιαία τεκμηριωμένη εισήγηση που θα περιλαμβάνει σημειακές επεμβάσεις / τροποποιήσεις που θα επιτρέψουν τα επόμενα χρόνια η πόλη –μνημείο της Κέρκυρας να εξελιχτεί σε αστικό χώρο ασφαλή με σεβασμό στο ανθρωπογενές και δομημένο περιβάλλον , προσβάσιμο και ελκυστικό για κατοίκους και επισκέπτες και που θα διασφαλίζει ένα δίκαιο επιχειρηματικό περιβάλλον , θα καταργεί το σημερινό καθεστώς ομηρίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε αυτή, διασφαλίζοντας προοπτικές ανάπτυξης προς όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές .

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.