Τετάρτη 02.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φ. Κακαβίτσας: «Βγήκαν οι επαναστάτες να μιλήσουν για χαφιεδισμό»

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
20 Δεκεμβρίου 2018 / 11:11

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβος Κακαβίτσας, απαντά στους χαρακτηρισμούς του Προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Χ. Μπούκα, αναφορικά με την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας.

Βγήκαν οι επαναστάτες της ένωσης που προεδρεύει ο πρώην γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ, να μας μιλήσουν για χαφιεδισμό και ρουφιανιά, επειδή κλείδωσαν για τα βράδια όλες οι πλαϊνές πόρτες που ήταν στο παρελθόν σπασμένες και για το ότι παρακολουθούνται τα πάρκινγκ του νοσοκομείου με κάμερες.

Όταν οι ίδιοι οι συνάδελφοι τους, έβρισκαν σπασμένα τα αυτοκίνητα τους το βράδυ και τους έκλεβαν τα πορτοφόλια, μάλλον για αυτούς ήταν τετάρτη... Την ίδια μάλλον αδιαφορία, δείχνουν με τέτοιες ανακοινώσεις, για την περιουσία του νοσοκομείου που λειτουργεί την τελευταία διετία (μαγνήτης, ψηφιακός μαστογράφος, μέτρηση οστικής πυκνότητας, υπερήχοι κ.ο.κ.) και οφείλει να προστατευτεί αλλά και αυτή που αναμένεται εντός του επόμενου τριμήνου να εγκατασταθεί (νέος αξονικός 16 τομών), όσο και για αυτή που προϋπήρχε (υπέρηχοι, ενδοσκόπια, ακτινοσκοπικά κοκ). Το γεγονός της κλοπής χρηματοκιβωτίου προ 7 ετίας μέσα απο το νοσοκομείο τους φαίνεται προφανώς λεπτομέρεια... Απαξιωμένοι απ το ίδιο το ιατρικό προσωπικό τόσο καιρό (για το οποίο συνέχεια κινδυνολογούν, παρά την αυξηση του κατά 25% σε μια μόλις διετία), πέφτουν ακόμα πιο χαμηλά με τέτοιες ανακοινώσεις.

Τα 3 συνδικαλιστικά όργανα γιατρών και νοσηλευτών με δευτεροβάθμια εκπροσώπιση όταν ερωτήθηκαν για το θέμα, είτε δεν απάντησαν, είτε εισηγήθηκαν θετικά. Αλλά και οι εκπρόσωποι των γιατρών και εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο είχαν σύμφωνη γνώμη. Τους αφήνουμε στις επαναστατικές κορώνες τους, εμείς εχουμε δουλειά ακόμα μπροστά για να βελτιώσουμε περαιτέρω τις παρεχόμενες απ' το νοσοκομείο υπηρεσίες...