Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυσαρέσκεια Κοτζιά για την αναστολή της επέκτασης των 12 μιλίων στο Ιόνιο

12 μίλια
25 Οκτωβρίου 2018 / 12:38

Τα Σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αποσταλεί τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος μάλιστα τα απέστειλε στους νομικούς του συμβούλους για γνωμοδότηση.

ΑΘΗΝΑ. Δυσαρεστημένος φέρεται ο Ν. Κοτζιάς από την εξέλιξη στο θέμα της επέκτασης των ελληνικών, χωρικών υδάτων στο Ιόνιο. Τα Σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν αποσταλεί τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος μάλιστα τα απέστειλε στους νομικούς του συμβούλους για γνωμοδότηση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κυβέρνηση άλλαξε ρότα μετά την ανακοίνωση της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης από τον Νίκο Κοτζιά κατόπιν συνεννόησης με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με την Προεδρία της Δημοκρατίας. 
Για την ετοιμασία των σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων χρειαζόταν τρεις προϋποθέσεις: Να μετρηθούν οι κόλποι από τη χαρτογραφική υπηρεσία, να μετρηθεί η γραμμή βάσης και στο τέλος να μετρηθεί η αιγιαλίτιδα ζώνη. Στην κατεύθυνση αυτή είχαν εργαστεί Έλληνες και ξένοι ειδικοί.