Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιπέτεια εν πλω για 875 επιβάτες του «Ελ. Βενιζέλος»

Πειραιάς
29 Αυγούστου 2018 / 08:57

Καλά στην υγεία τους είναι οι 875 επιβάτες του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος,

στο γκαράζ του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.

Στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕθΚΕΠΙΧ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μόλις έγινε γνωστό πως ξέσπασε φωτιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σήμανε συναγερμός.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, έπειτα από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, που ήταν όλο το βράδυ στο ΕΘΚΕΠΙΧ και παρακολουθούσε τις εξελίξεις, έσπευσαν αμέσως στην περιοχή οι φρεγάτες «Λήμνος», «Κανάρης» και «Ύδρα» για να συνδράμουν στην επιχείρηση επιστροφής του πλοίου στον Πειραιά.

Το πλοίο, με 141 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει στις 22.00 από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τα Χανιά, όταν υπό αδιευκρίνιστες ξέσπασε η φωτιά στο γκαράζ. Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, αφού τέθηκαν σε λειτουργία τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης.
Λίγα λεπτά πριν τις 04:00 τα ξημερώματα κατέπλευσε στο λιμάνι της κρουαζιέρας στον Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου. H κατάσταση στο πλοίο είναι υπό έλεγχο, καθώς αναδίδεται μόνο καπνός, ενώ στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας ερευνούν τους χώρους του γκαράζ.
Πολλοί από τους επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία, ενώ το δρομολόγιο του Ελευθέριος Βενιζέλος θα γίνει αργότερα από άλλο πλοίο που θα το αντικαταστήσει.