Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου στην Κέρκυρα (φωτό-video)

Sailing Yacht A
29 Ιουλίου 2018 / 16:38
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Εντυπωσίασε με το μέγεθος και το design του

Το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου, το «Sailing Yacht A» κατέπλευσε το απόγευμα της Κυριακής στα ελληνικά χωρικά ύδατα στα βόρεια νερά της Κέρκυρας, αφήνοντας άφωνους τους λουόμενους των παραλιών του νησιού.



Έφθασε στον όρμο της Γαρίτσας και άραξε αρόδου στα ανοιχτά του Ανεμόμυλου, όπου έγινε το επίκεντρο της προσοχής όλων, ενώ στην παραλιακή της Γαρίτσας οι οδηγοί σταματούσαν συνεχώς για να βγάλουν μια φωτογραφία.
Το ιστιοφόρο με το εντυπωσικό design  του γάλλου σχεδιαστή Philippe Starck έκανε τα υπόλοιπα σκάφη που περνούσαν από κοντά του να μοιάζουν με νάνοι. Ανήκει στο ρώσο δισεκατομμυριούχο Αντρέι Ιγκρεβιτς Μελνισένκο.



Έχει  μήκος 143 μέτρα με ακτίνα 25 μέτρων. Η αξία του σκάφους αναφέρεται στα μέσα ενημέρωσης ότι υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ ή τα 500 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το «Sailing Yacht A» κινείται με ταχύτητα που μπορεί να φτάσει τους 21 κόμβους χάρη σε ένα υβριδικό ντίζελ και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.




Έχει 8 καταστρώματα, τρεις πισίνες με τεχνολογία πρόκλησης κυμάτων ενώ η μία έχει γυάλινο διαφανές δάπεδο, χαρίζοντας υπέροχες εικόνες του βυθού. Μπορεί να φιλοξενήσει έως 14 επισκέπτες και το πλήρωμά του φτάνει τα 42 άτομα.
Η καμπίνα του ιδιοκτήτη είναι μεγαλύτερη από πολλά διαμερίσματα του Λονδίνου και λέγεται, σύμφωνα με τη Daily Mail, πως έχει παράθυρα φτιαγμένα να αντέχουν ακόμα και σε έκρηξη βόμβας και περιστρεφόμενο κρεβάτι.

Με πληροφορίες από Boat international, Daily Mail





ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.