Κυριακή 06.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο κυνήγι των βλαμένων φαναριών και «σκοτάδι - Άδης» (μπρρρ) στην ε.ο. Παλαιοκαστρίτσας (video & photogallery)

25 Ιουλίου 2018 / 10:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα οδοιπορικό στην εθν. Παλαιοκαστρίτσας με μια πιο παρατηρητική ματιά, δίνει τη δυνατότητα να εντοπιστούν οι ιδιαιτερότητες αυτού του πολυσύχναστου δρόμου.

Επίκεντρο της προσοχής είναι τα φανάρια, οι πινακίδες και οι κολώνες φωτισμού.
Ξεκινώντας από την είσοδο του λιμανιού, παρατηρεί κανείς τα στραβά από τον αέρα φανάρια.



Στη συνέχεια, περνάς από τη διασταύρωση των αλυκών όπου βρίσκεται  μία στραβή πινακίδα εδώ και κάτι μήνες μετά από ένα τροχαίο. Από εκεί στρίβεις για Παλιοκαστρίτσα και μπαίνεις σε μία εθνική οδό με όριο ταχύτητας τα 70χλμ.



Φτάνοντας στον κόμβο της Αγίας Αικατερίνης συναντάμε φανάρια τα οποία για μεγάλο διάστημα είναι εκτός λειτουργίας



αν και αυτές τις μέρες γίνονται προσπάθειες να επισκευαστούν. Σημειωτέον, αυτός ο κόμβος είναι αρκετά επικίνδυνος και έχει αρκετά θύματα ακόμα και σε περιόδους που τα φανάρια λειτουργούν. Στη συνέχεια ο οδηγός πρόκειται να συναντήσει άλλους δύο κόμβους με φανάρια που πρόσφατα ξαναμπήκαν σε λειτουργία, αυτόν μπροστά από το νοσοκομείο



και αυτόν μπροστά από το DIELAS.



Τέλος, φτάνοντας στο Τζάβρο, εμφανίζονται πινακίδες, που μας ενημερώνουν ότι δεν λειτουργούν τα φανάρια.



Μάλιστα στη κατεύθυνση από πόλη προς τη Παλαιοκαστρίτσα, η πινακίδα είναι γραμμένη στα αγγλικά ενώ από Παλαιοκαστρίτσα προς πόλη είναι στα ελληνικά.



Ελλιπής δημοτικός φωτισμός

Τη νύχτα γίνεται αισθητό άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα αυτού του δρόμου. Αυτό των σβηστών φώτων. Πιο συγκεκριμένα, το κομμάτι από Dielas μέχρι το κόμβο των Γουβιών είναι πιο εύκολο να πούμε ότι είναι σκοτεινό και διακόπτεται από φωτεινά σημεία παρά το αντίστροφο. Μετά συναντάμε άλλο ένα σκοτεινό σημείο έξω από τη Παραμυθούπολη  και φτάνουμε στην αρκετά καλοφωτισμένη Σωτηριώτισσα. Το επόμενο σκοτεινό σημείο είναι αυτό του κόμβου της Αγίας Αικατερίνης



και μετά από ένα ημιφωτισμένο δρόμο φτάνουμε Αλυκές για να στρίψουμε προς το Εμπορικό όπου θα συναντήσουμε ένα δρόμο σκοτεινό κατά τα 3/4 του.



Αν και υπάρχουν ένα δύο φώτα να σπάνε το σκοτάδι στο δρόμο, πλήρη φωτισμό συναντάμε ξανά στη διασταύρωση για Μαντούκι πριν τη στροφή για νέο λιμάνι. Τέλος, αξίζει να γίνει μια αναφορά στο ύψος της αρχιεπισκοπής μέχρι την Πολυκλινική. Εκεί, σε ένα σημείο σχεδόν στο κέντρο της πόλης πριν το Σολάρι, επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι και ο μόνος φωτισμός είναι αυτός των μαγαζιών.



Αυτό είναι ένα φαινόμενο πολύ επικίνδυνο καθώς υπάρχου πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να περάσουν το δρόμο και γίνονται αντιληπτοί τελευταία στιγμή από τους οδηγούς.

Δείτε εδώ τις φωτογραφίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ