Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρωτοφανής κακοκαιρία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Κακοκαιρία
26 Σεπτεμβρίου 2015 / 12:18

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ. Η δυνατή νεροποντή που ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι, μετέτρεψε τους δρόμους της Κεφαλονιάς σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους
 
ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Ένα ιστορικό ρεκόρ για τα δεδομένα της Κεφαλονιάς κατέγραψε ο Μετεωρολογικός Σταθμός Φαρακλάτων καθώς η σημερινή ποσότητα βροχόπτωσης που εκδηλώθηκε ήταν μέχρι και τις 7:30 το απόγευμα 233,8 χιλιοστά βροχής που αντιστοιχεί σε 233.8 τόνους νερού ανα στρέμμα, σχεδόν διπλάσιο από το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί στις 14 Σεπτεμβρίου του 2012 και ήταν 118.6 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία ημέρα.
Λόγω της έντονης κακοκαιρίας, η Κεφαλονιά και η Ιθάκη αντιμετώπισαν σε πολλές περιοχές προβλήματα ηλεκτροδότησης. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Παναγή Δρακουλόγκωνα,  αστυνομία και πυροσβεστική επιχείρησαν σε δεκάδες περιπτώσεις, ενώ απεγκλώβισαν τουλάχιστον 90 άτομα από αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα που είχαν πλημμυρίσει. Η πυροσβεστική έχει δεχθεί  πάνω από 120 κλήσεις για άντληση υδάτων και δεκάδες κλήσεις για παροχή βοήθειας. Σε όλο το νησί 18 συνεργεία του πυροσβεστικού σώματος με 40 πυροσβέστες, προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα ενώ η θεομηνία έχει προκαλέσει ζημιές και στο οδικό δίκτυο με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης σε αρκετές περιοχές.