Κυριακή 06.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Γάης γίνεται (ακόμα πιο) όμορφος!

Παξοί
05 Μαΐου 2016 / 12:41

ΓΑΪΟΣ. Αισθητικές παρεμβάσεις υλοποιεί η υπηρεσία καθαριότητας με στόχο καλύτερες προσφερόμενες υπηρεσίες προς τον δημότη.

Οι παρεμβάσεις αυτές περιλαμβάνουν :
-Tην τοποθέτηση νέων πανεριών και καλλωπιστικών φυτών στους οικισμούς.
-Τσιμεντοστρώσεις σε κεντρικά σημεία των οικισμών .
-Την κατασκευή  τσιμεντένιων βάσεων κάτω από τους κάδους απορριμμάτων με σκοπό την εύκολη μετακίνηση αυτών από τους υπαλλήλους καθαριότητας, την μείωση των ζημιών αλλά και την αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου.
Σημειωτέον ότι κατά το 2015 επισκευάστηκαν 50 και πλέον κάδοι απορριμμάτων .

Εκτός την εργασία του προσωπικού της υπηρεσίας καθαριότητας, σημαντική ήταν και η συνεργασία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην κεντρική πλατεία Γαΐου για την στην αισθητική παρέμβαση που έγινε (χρωματισμός) των ξύλινων σκέπαστρων, ανανεώνοντας αισθητικά το χώρο, όσο και η προθυμία τους να συντηρήσουν  τα καλλωπιστικά φυτά στις γλάστρες που βρίσκονται έναντι των καταστημάτων τους.

Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Αρσένης Λέκκας σε ανακοίνωσή του «Η καθαριότητα είναι κοινή υπόθεση και απαιτείται η ευαισθητοποίηση, η κοινωνική συνευθύνη, η ενεργός συμμετοχή των δημοτών και των επαγγελματιών συγχρόνως με την αλλαγή στον τρόπο σκέψης αλλά και δράσης .Όλα τα παραπάνω  βοηθούν  την  καθημερινότητα όλων μας. Το νησί μας είναι όμορφο, καθαρό γίνεται ομορφότερο».