Τετάρτη 01.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Γυμνάσιο με Λ.Τ Σκριπερού ταξίδεψε στη Σόφια για σπορ & μαθηματικά!

Γυμνάσιο με Λ.Τ Σκριπερού
22 Ιουνίου 2018 / 07:36

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS + MARE το Γυμνάσιο με Λ.Τ Σκριπερού βρέθηκε πριν λίγες μέρες στην Σόφια της Βουλγαρίας

μαζί με σχολεία από την Ιταλία, την Ισπανία.  Το “MARE” είναι ένα μαθηματικό ταξίδι στην Ευρώπη (Math Road Around Europe) και το θέμα της συνάντησης στην Σόφια ήταν μαθηματικά και σπορ!

Οι μαθητές κατέδειξαν μέσα από τις παρουσιάσεις τους πόσο σπουδαίο ρόλο παίζουν τα μαθηματικά στον σύγχρονο αθλητισμό. Στατιστική, λογική, ανάλυση  προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια στους αθλητές οποιουδήποτε σπορ αλλά και στους προπονητές. Ακριβεις αριθμητικές μετρήσεις είναι απαραίτητες για να ορισθεί ο αγωνιστικός χώρος, το ύψος του φιλέ κτλ .
 
Οι μαθητές της κάθε χώρας διαγωνίστηκαν σε επίλυση γρίφων, έπαιξαν στα ατελείωτα πάρκα της Σόφιας “κυνήγι θησαυρού” και απέδρασαν από δωμάτια διαφυγής! Σε κάθε τους βήμα έλυναν μαθηματικά προβλήματα και στο τέλος συνειδητοποίησαν ότι τελικά  τα μαθηματικά και χρήσιμα είναι και όχι και τόσο δύσκολα!
 
Η σχολική μονάδα που φιλοξένησε το Γυμνάσιο-Λύκειο Σκριπερού αποτέλεσε μια τεράστια έκπληξη για τα παιδιά, μιας και ήταν άρτια οργανωμένη και εξοπλισμένη σε κάθε επίπεδο. Υπήρχε μέχρι και εργαστήρι μαθηματικών με τεράστιους πίνακες αφής, αίθουσα ρομποτικής, τρισδιάστατος εκτυπωτής κ.α.
 
Στo πλαίσιo μιας μονοήμερης εκδρομής οι μαθητές επισκέφθηκαν το Plovdiv (Φιλλιπούπολη) που τους ενθουσίασε.
 
Το ταξίδι γέμισε τους μαθητές με εικόνες, εμπειρίες και συναισθήματα, δημιούργησε νέες φιλίες και δεσμούς και κατέδειξε την σπουδαιότητα των μαθηματικών τόσο στα σπορ όσο και στην καθημερινότητά μας.