Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε σύσκεψη καλεί τους Φορείς της εκπαίδευσης η Ένωση γονέων

Κέρκυρα
15 Μαΐου 2018 / 14:41

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς (δασκάλους- καθηγητές) και τους γονείς των μαθητριών/των των Δημοτικών - Γυμνασίων και Λυκείων της Κέρκυρας την Παρασκευή 18 Μάη 2018 και ώρα 18:30 στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου για να μιλήσουμε με θέματα που αφορούν την Παιδεία.

Σήμερα, που οι μνημονιακές και αντιλαϊκές πολιτικές ανατρέπουν και υποβιβάζουν την Παιδεία το μέλλον των παιδιών φαντάζει ολοένα και χειρότερο. Η αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας μετρά και εφαρμόζει πολιτικές αριθμών πάνω στα παιδιά μας. Με μνημονιακές δεσμεύσεις λιτότητας προσπαθεί να ορθολογίσει το αύριο των μαθητών. Κοπτοραπτική και "ευρωπαικά πρότυπα" εκπαίδευσης, όχι με στόχο όχι την ποιοτική εκπαίδευση αλλά το φθηνότερο κόστος.
Η προνηπιακή εκπαίδευση δήδεν αναβαθμίζεται ως υποχρεωτική χωρίς να έχουν φροντίσει για την στέγαση των νηπίων, χωρίς να έχουν φροντίσει για την επάνδρωση με εκπαιδευτικούς. 
Η μεταφορές των μαθητών χρόνο με των χρόνο χολαίνουν και υποβιβάζονται ως αποτέλεσμα μιας κακοσχεδιασμένης πολιτικής.
Τα περισσότερα σχολικά κτίρια γερασμένα, ασυντήρητα και επικίνδυνα, δεν μπορούν να φιλοξενήσουν με ασφάλεια τα παιδιά μας πλέον. Το Υπουργείο όμως ζητά "θαύματα" να μεγαλώσουν οι αίθουσες για να χωράνε περισσότερους μαθητές. Δηλαδή να μην σπαταλήσει χρήματα για νέα σχολεία και φυσικά να περιορίσει των αριθμών των εκπαιδευτικών.
Οι εκπαιδευτικοί δεν επαρκούν γιατί δεν γίνονται προσλήψεις και οι "αναπληρωτές" (με το σταγονόμετρο) τοποθετούνται αργά στις θέσεις που πρέπει να καλύψουν. Αποτέλεσμά τα περιφεριακά σχολεία να έχουν "κακούς μαθητές" δηλαδή με ελλειπή διδακτέα ύλη.