Παρασκευή 03.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ντου» σε καταστήματα για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου

κοινόχρηστοι χώροι
14 Μαΐου 2018 / 08:10
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Σαφάρι βγήκε τη Δευτέρα το πρωί κλιμάκιο του Δήμου με τις...μεζούρες ανα χείρας, ελέγχοντας καταστήματα σε κεντρικά σημεία του ιστορικού κέντρου.

ΚΕΡΚΥΡΑ  Είναι παλιά, αγαπημένη συνήθεια για πολλά τουριστικά καταστήματα σε όλη την παλιά πόλη και κυρίως σε πολυσύχναστα σημεία, να απλώνουν τα εμπορεύματά τους πολύ έξω από τον κοινόχρηστο χώρο που τους αναλογεί, καταλαμβάνοντας τον αποκαλούμενο από τους κανονισμούς «ζωτικό χώρο» των πεζών.
Σήμερα το πρωί, ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε κλιμάκιο του Δήμου, παρουσία ενός περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ., να μετρά τον εξωτερικό χώρο που έχουν καταλάβει οι καταστηματάρχες.
Ο αντιδήμαρχος Εμπορίου Άρης Μπαλής, μιλώντας στο enimerosi.com, ανέφερε: «Ο Δήμος έχει συγκροτήσει δύο επιτροπές για την διαγράμμιση στους κοινόχρηστους χώρους και για τον έλεγχο των τραπεζοκαθισμάτων. Τόσο η διαγραμμίσεις, όσο και οι έλεγχοι που γίνονται έχουν σκοπό να λειτουργήσουν αυτοπεριοριστικά για τους καταστηματάρχες, καθώς υπάρχουν κάποιοι που το έχουν παρακάνει».
  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.