Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πανευρωπαϊκή η έλλειψη του συγκεκριμένου σκευάσματος. Δεν έχουμε άλλες ελλείψεις, ανακοινώνει ο Διοικητής του νοσοκομείου

Κέρκυρα
03 Μαΐου 2018 / 11:34

Όπως σαφώς προκύπτει η έλλειψη είναι πανευρωπαϊκή και δεν αφορά μόνο το νοσοκομείο Κέρκυρας ούτε τον ΕΟΠΥΥ Κέρκυρας (ο οποίος επίσης παρεμπιπτόντως σε τηλεφωνική ερώτηση των υπαλλήλων απάντησε επίσης ότι δε διαθέτει το σκεύασμα).

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η έλλειψη του συγκεκριμένου σκευάσματος είναι γενική και δεν αφορά αποκλειστικά και μόνον το νοσοκομείο Κερκύρας, ανακοινώνει ο Διοικητής του, Φ. Κακαβίτσας με αφορμή την ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ, που κοινοποιήθηκε στον Τύπο. Το νοσοκομείο έχει έγκαιρα προβεί στις επιβεβλημένες ενέργειες για την προμήθειά του, συμπληρώνει: «Σας ενημερώνουμε επίσης ότι βάση της ισχύουσας νομοθεσίας (Υπ. Απόφαση Γ5(β)/Γ.Π.1118 και αντίστοιχα ΦΕΚ3805/ 27-10-2017 τεύχος Β’) το συγκεκριμένο σκεύασμα, ανήκει στα φάρμακα του πίνακα 1Α, τα οποία χορηγούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία των νοσοκομείων για τις ανάγκες των ασθενών τους και ότι πλέον η διακίνηση μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, γίνεται μόνο για ιδιωτικές κλινικές. Πάραυτα όπως σαφώς προκύπτει η έλλειψη είναι πανευρωπαϊκή και δεν αφορά μόνο το νοσοκομείο Κέρκυρας ούτε τον ΕΟΠΥΥ Κέρκυρας (ο οποίος επίσης παρεμπιπτόντως σε τηλεφωνική ερώτηση των υπαλλήλων απάντησε επίσης ότι δε διαθέτει το σκεύασμα).Επεκτείοντας μάλιστα την ανακοίνωσή του και στις άλλες ερωτήσεις των βουλευτών σχετικώς μ ελλείψεις και επα΄ρκεια φαρμάκων στο Φαρμακείο του νοσκομείου, ο Διοικητής του Ιδρύματος καταλήγει: «Όσον αφορά τις ελλείψεις του φαρμακείου, ο ερωτών βουλευτής μπορεί να τις βρει στο site του ΕΟΦ (επάρκεια φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης και άλλα σχετικά δελτία τύπου που αφορούν τις ελλείψεις στον Ελλαδικό χώρο), καθώς το νοσοκομείο πλέον μετά και την αυξημένη χρηματοδότηση της τελευταίας διετίας δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιες ελλείψεις.