Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έξω από το φετινό πρόγραμμα η κατασκήνωση στα Γουβιά για τα ανάπηρα παιδιά

Κέρκυρα
30 Απριλίου 2018 / 12:11

Την παρέμβαση του δημάρχου στο υπουργείο Εργασίας ώστε να μην ισχύσει η απόφαση για την εξαίρεση της εγκατάστασης στην Κέρκυρας από το φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, ζητάει ο σύλλογος γονέων ατόμων με αναπηρία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ακολουθεί η επιστολή
Κύριε Δήμαρχε, όπως γνωρίζετε ό Σύλλογός μας επιτελεί ένα σημαντικότατο έργο στον Νομό Κέρκυρας εκπροσωπώντας τα εκατοντάδες παιδιά – άτομα με αναπηρία της Κέρκυρας.
Εδώ και 25 χρόνια συνδιοργανώνει κάθε χρόνο με το Υπουργείο Εργασίας, με την ΠΟΣΓΚΑμεΑ και με τον Δήμο της Κέρκυρας (παλαιότερα με το ΠΙΚΠΑ και την Νομαρχία) κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για άτομα με αναπηρία, με σημαντικότατο σκοπό την αναψυχή, την επαφή με την φύση, την κοινωνικοποίηση και την διασκέδασή των, να κάνουν τα μπάνια τους, πολλά εκ των οποίων δεν έχουν την δυνατότητα αυτή, ενώ παράλληλα να δώσει λίγη ανακούφιση και ελεύθερο χρόνο στους ταλαιπωρημένους οικονομικά, κοινωνικά και εργασιακά γονείς τους.
Δυστυχώς σας ενημερώνουμε ότι μετά την επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία της οποίας ο Σύλλογός μας είναι μέλος της κ. Γιάννη Λυμβαίο, ότι το Υπουργείο Εργασίας δεν προτίθεται να εντάξει στο κατασκηνωτικό του Πρόγραμμα 2018, την Κατασκήνωση «Σταμάτιος Δεσύλλας» Γουβιών Κέρκυρας και παρακαλούμε όπως κάνετε την παρέμβασή σας στην Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κ. Θεανώ Φωτίου για την ένταξη της προαναφερόμενης κατασκήνωσης ώστε να μην στερηθούν τα παιδιά με αναπηρία της Κέρκυρας το σημαντικό κοινωνικό αγαθό της κατασκήνωσης έστω και των ελάχιστων 9 ημερών, με το δεδομένο ότι η Κέρκυρα είναι απομακρυσμένο και ακριτικό νησί, με αδύνατη την μεταφορά των παιδιών και των συνοδών τους λόγω απόστασης και οικονομικής δυνατότητας.
Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος         Η Γραμματέας
 
Σπύρος Ζουμπουλίδης       Μαίρη Κοντού