Τετάρτη 22.01.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με «δική τους ευθύνη» περνούν οδηγοί & παιδιά απ΄τις Βατωνιές

οδικό δίκτυο
29 Μαρτίου 2018 / 14:58

Το σχολικό λεωφορείο του Αγρού δεν μεταφέρει πλέον τα παιδιά της περιοχής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη ζωή τους ρισκάρουν όσοι αναγκάζονται να περνούν από τον δρόμο στις  Βατωνιές της Βόρειας Κέρκυρας. Εδώ και δύο μήνες περίπου, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καθιζήσεις, σε ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου, ενώ στο γεφύρι έχει υποχωρήσει η στήριξη και είναι ουσιαστικά «κούφιο». Ακόμα και αν έχουν τοποθετηθεί κορδέλες και άλλα ...ευρηματικά, όπως κάδοι απορριμμάτων, για να υποδείξουν τον κίνδυνο διέλευσης, ποτέ δεν ξέρει κανείς, ποιος θα βρεθεί στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. 



Το υπεραστικό ΚΤΕΛ, από το Φλεβάρη ήδη, που σημειώθηκαν οι μεγάλες ρωγμές στην άσφαλτο, τροποποίησε τα δρομολόγιά του, καθώς η κατάσταση του δρόμου, ειδικά για τα βαριά οχήματα είναι απαγορευτική. Μάλιστα για λόγους ασφαλείας αποφασίστηκε, να τροποποιηθούν τα σχολικά δρομολόγια που μεταφέρουν παιδιά του Σχολείου Αγρού. Ωστόσο τα παιδιά από τις Βατωνιές αναγκαστικά πρέπει να μετακινούνται μόνο με ιδιωτικά μέσα, ανεξάρτητα φυσικά από τις δυνατότητες κάθε οικογένειας. Τα δε σχολικά δρομολόγια γίνονται τμηματικά, αναγκάζοντας κάποια παιδιά να ξεκινούν πιο νωρίς και κάποια να γυρνούν πιο αργά. Ερωτηθείς από την Ενημέρωση, ο  διευθυντής της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Άνθης απάντησε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και  μάλιστα έχει ενημερώσει και το αρμόδιο τμήμα Μεταφορών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.



Από τη μεριά της, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει αναγγείλει ότι σύντομα θα ξεκινήσει η εργολαβία του Βορείου Συγκροτήματος, ενώ ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης που βρέθηκε στην Κέρκυρα για την 25η Μαρτίου, φέρεται να συμφώνησε (;) να εγκρίνει έκτακτη χρηματοδότηση για παρεμβάσεις κλίμακας στο οδικό δίκτυο.
Μέχρι να γίνουν όλα αυτά όμως, η διέλευση των οχημάτων δεν απαγορεύεται, δηλαδή μπορεί κάποιος να περάσει με δική του ευθύνη. «Χτυπώντας ξύλο», οι κάτοικοι καθημερινά οδηγούν σε ακραίες συνθήκες και μάλιστα με παιδιά στο αυτοκίνητο. Μιλώντας στην Ενημέρωση, ρωτούν εύλογα «γιατί πρέπει να περιμένουμε να συμβεί το κακό;»