Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης για τον Εθελοντισμό

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού
19 Απριλίου 2016 / 10:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε πολύ ζεστό κλίμα τελέστηκαν τα εγκαίνια για την έναρξη λειτουργίας του τοπικού Κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης για τον Εθελοντισμό και την Κοινωνική Προσφορά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, Τοπικού Τμήματος Κέρκυρας, με την συμμετοχή επίσημων Φορέων, μελών του Τ.Τ. Κέρκυρας και άλλων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου  σε χώρο τον οποίο παραχώρησε η Ομάδα Συνεργασίας Κέρκυρας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.
Η συγκεκριμένη μέρα αποτέλεσε την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του προγράμματος «Εκπαίδευση & Υπηρεσία: Ενδυνάμωση της συμμετοχής των νέων στην τοπική διακυβέρνηση: προώθηση των αρχών της υπευθυνότητας και της συμμετοχής (LSAG)», εταίρος του οποίου είναι το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Το Πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν σεμινάρια κατάρτισης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών καθώς και παροχή πιστοποιητικού κατάρτισης, αναγνωρισμένο και από τις εξετάσεις Α.Σ.Ε.Π.
Τα εγκαίνια πραγματοποίησε η Πρόεδρος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, Λένα Λεβίδη, η οποία βρέθηκε στην Κέρκυρα ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκομένους και αναφέρθηκε εν συντομία, τόσο στους στόχους του έργου LSAG, όσο και στηλειτουργία του Κέντρου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη βοήθεια που θα προσφέρει το Πρόγραμμα στην κατάρτιση των νέων, που πλήττονται ιδιαίτερα λόγω των οικονομικών συγκυριών.
Στην τελετή παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάχης  Αλεξάνδρος Μιχαλάς, ο οποίος χαιρέτησε θερμά τις πρωτοβουλίες του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία και εξέφρασε την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τις επόμενες δράσεις.
Ο Νικόλαος Κορακιανίτης, εκπροσωπώντας το Δήμο Κέρκυρας, αναφέρθηκε στην υπάρχουσα αγαστή συνεργασία με το Τ.Τ. Κέρκυρας και τόνισε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών για την κερκυραϊκή κοινωνία.