Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φάμελλος στην κερκυραϊκή αντιπροσωπεία: Ούτε ΜΑΤ στους δρόμους ούτε σκουπίδια. Ανοίξτε την Λευκίμμη το συντομότερο!

XYTA
28 Φεβρουαρίου 2018 / 15:01
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΑΘΗΝΑ. Η μαγική λύση που ίσως αναζητούταν χάθηκε μέσα σε δυόμισι ώρες στον έβδομο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών. Εκεί ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος, που σήκωσε όλο το βάρος της υπόθεσης, αφού άκουσε το κερκυραϊκό αίτημα για μεταφορά των σκουπιδιών, προσωρινώς και εκτάκτως εκτός Κερκύρας, ήταν κατηγορηματικός:

Προχωρήστε το συντομότερο στην αδειοδότηση και την λειτουργία της εγκατάστασης στην Λευκίμμη! Καμιά άλλη προσέγγιση του ζητήματος δεν είναι ανεκτή, πρόσθεσε. Και διότι ηχεί παράλογα στ' αυτιά μας αλλά και επειδή το κόστος της κατασκευής εκεί και τα πρόστιμα που σωρρεύονται εξαιτίας της κατάστασης απειλείται να φθάσουν έως και στα 20 εκ. €. 
Τούτων δοθέντων ο δήμαρχος κλήθηκε για μια ακόμα φορά, μετά την πρωθυπουργική προτροπή στο αναπτυξιακό συνέδριο, να διαμορφώσει οδικό χάρτη που να οδηγεί στην εκτόνωση του προβλήματος στο Τεμπλόνι με τη μεταφορά του προϊόντος του δεματοποιητή στη Λευκίμμη. Το χρονικό διάστημα για την αδειοδότηση και τη λειτουργία της εγκατάστασης στα Μεσοράχια υπολογίζεται στους τρεις (3) μήνες ενώ η δημιουργία εγκατάστασης ολοκληρωμένης διαχείρισης υπολογίζεται σε τουλάχιστον δυόμισι με τρία χρόνια.
Στο σημείο αυτό αντέδρασαν οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της Λευκίμμης, που διαμαρτυρήθηκαν ότι μια τέτοια προοπτική οδηγεί τα πράγματα σε συγκρούσεις και αστυνομική βία για να αντιτείνει με αυστηρότητα ο Φάμελλος «Δεν είναι αυτός ο δικός μου κόσμος. Ούτε σκουπίδια στους δρόμους ούτε ΜΑΤ. Να λειτουργήσει επιτέλους ένα δημόσιο έργο προστασίας του περιβάλλοντος ώστε να αποκατασταθεί η τάξη στο νησί».
Στην κερκυραϊκή αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κώστας Νικολούζος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Σπύρος Ασπιώτης, ο Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ο Νίκος Χειρδάρης εκ μέρους του Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο Σάββας Κουλούρης από την παράταξη της Μερόπης Υδραίου και δύο εκπρόσωποι της κίνησης Επιτροπή Πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας (Κουρής, Πανδή).
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.