Τετάρτη 02.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ποιοί απ΄τη Λευκίμμη θα πάνε και ποιοι θα απέχουν από την συνάντηση με τον Π. Σκουρλέτη

σκουπίδια
27 Φεβρουαρίου 2018 / 09:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά τις απανωτές αρνήσεις συμμετοχής στην αντιπροσωπεία για την αναζήτηση προσωρινής λύσης στο αδιέξοδο των σκουπιδιών

η Επιτροπή πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Ν. Κέρκυρας, απέστειλε επιστολή στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας με την οποία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την "καταστρατήγηση της ομόφωνης απόφασης του Δημ. Συμβουλίου Κέρκυρας".

Η επιστολή της Επιτροπής Πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Ν. Κέρκυρας

«Η Επιτροπή μας καταγγέλλει την κατάφωρη καταστρατήγηση της ομόφωνης απόφασης του Δημ. Συμβουλίου Κέρκυρας για την σύσταση Αντιπροσωπείας με αντικείμενο την προετοιμασία και προώθηση όλων των δεδομένων που απαιτούνται, για την προσωρινή μεταφορά των απορριμμάτων σε πλησιέστερο νόμιμοι αποδέκτη.
Αυτό θα έχει ως συνέπεια την μονομερή και πλημμελή ενημέρωση των εμπλεκόμενων υπουργών κατά την προγραμματισμένη στις 28-02-2018 συνάντηση, με ορατό κίνδυνο την απόρριψη του ζωτικής σημασίας αιτήματος προσωρινής μεταφοράς των αποβλήτων.
Ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ δηλώνουμε ότι θα παρευρεθούμε στην παραπάνω συνάντηση όχι ως μέλος της υπονομευθείσας αντιπροσωπείας, αλλά ως αυτόνομη και ανεξάρτητη φωνή, προκειμένου :
Α) Να καταγγείλουμε τις κατά συρροήν διαχρονικές μεθοδεύσεις και παραβιάσεις του Σχεδιασμού εις βάρος, κυρίως, του Τεμπλονίου και της Λευκίμμης, οι οποίες οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο και
Β) Να προβάλλουμε προφορικά και γραπτά τις θέσεις μας με σκοπό να συμβάλλουμε θετικά στη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων, για το συλλογικό συμφέρον της Κέρκυρας και των άμεσα θιγόμενων τοπικών κοινωνιών,για την αποτροπή της επερχόμενης ΚΡΙΣΗΣ και για την ορθή και συντονισμένη υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ».
                                                                          
                                                                   
Το Αλεύχιμμον

Από τη άλλη μεριά, ο Σύλλογος "Αλεύχιμον" απέσυρε τη συμμετοχή του, ενώ στο σχετικό δελτίο τύπου του αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Όταν προσφερθήκαμε να συμμετάσχουμε στην αντιπροσωπεία, θεωρούσαμε ότι η επιτροπή αυτή θα λειτουργούσε ως όργανο επεξεργασίας των θέσεων και των επιχειρημάτων που θα έθετε στις συζητήσεις με τους κυβερνητικούς παράγοντες. Αυτό δεν έγινε ποτέ παρ΄ότι πέρασε ένας μήνας μήνας και παρά τις παρεμβάσεις μας προς το γραφείο του κ. Δημάρχου. Αντιθέτως τις τελευταίες μέρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δηλώσεις του κ. Νικολούζου και άλλον παραγόντων σε συγχορδία, οι οποίες κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Είναι φανερό ότι η κατ΄επίφασιν επιτροπή/αντιπροσωπεία θα «συζητήσει» στην Αθήνα για προαποφασισμένα πράγματα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δηλώνουμε ότι αναθεωρούμε τη στάση μας και δεν θα πάρουμε μέρος στο στημένο, όπως αποδεικνύεται παιχνίδι».